Vijftiger stuurt seksueel getinte berichten naar 13-jarig meisje

Oostrozebeke -

Een vijftiger uit Oostrozebeke heeft zich voor de rechtbank moeten verantwoorden omdat hij via Facebook tal van seksueel getinte berichten stuurde naar een toen 13-jarig meisje. Voor het aanzetten tot ontucht van een minderjarige riskeert J.S. vijftien maanden cel.

Het slachtoffer had met haar vader enkele maanden gelogeerd bij de beklaagde en die zijn gezin. Nadien nam hij contact op via Facebook. Het meisje kreeg heel expliciete berichten, waarin de beklaagde meermaals zei dat hij seks wilde met haar. Hij vertelde hoe ‘hot’ hij haar vond en dat hij naar porno keek. Hij vroeg het meisje hetzelfde te doen. Volgens de openbare aanklager ging de man ook al zijn boekje te buiten toen het meisje nog bij hem logeerde.

Zo zou hij gevraagd hebben haar T-shirt uit te trekken en probeerde hij het meisje op de mond te kussen. Het slachtoffer stelde zich samen met haar moeder burgerlijke partij. “Wat hij heeft gedaan, kan echt niet. Hij mag geen slachtoffers meer maken”, zegt de moeder van het meisje.

Volgens de beklaagde zijn het voornamelijk leugens en is het een afrekening van de vader omdat het verkeerd ging met hun vriendschap. “Ik heb een keer een bericht gestuurd toen ik extreem dronken was, maar ik heb er voor de rest niets mee te maken. Iedereen kan aan mijn computer”, zegt de beklaagde, die wel zijn excuses aanbood aan het slachtoffer. Vonnis op 14 augustus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio