Ploeg van Greg Van Avermaet gaat voor Tour-winnaar Thomas

Ploeg van Greg Van Avermaet gaat voor Tour-winnaar Thomas

Foto: Photo News

CCC, de opvolger van het huidige BMC en volgend seizoen de hoofdsponsor van Greg Van Avermaet, heeft Tourwinnaar Geraint Thomas een contract aangeboden.

“We hebben met Van Avermaet al één van de beste klassieke mannen ter wereld, maar we willen ook een klassementsrenner van naam”, zei sportief directeur Pjotr Wadecki aan de Poolse pers in de Ronde van Polen. “Geraint heeft een aflopend contract bij Sky en hij is niet zeker van een rol als leider in de ploeg. Hij weet dat hij bij ons kopman zal zijn.”CCC kondigde naast Van Avermaet en zijn trouwe Zwitserse luitenant Michael Schär ook al de komst aan Guillaume Van Keirsbulck (Wanty Groupe Gobert). Ook collega-Parelvisser Gijs Van Hoecke is op komst. Ook in beeld: de Pool Lukasz Wisniowski (Team Sky) en de Italiaan Jakub Mareczko (Wilier-Tristina). “Ik denk dat we zo’n 22 á 24 renners zullen hebben in de ploeg”, zegt Wadecki.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.