ATLETIEK PK STEEPLE OUDENAARDE

Tweede plek volstaat voor Simon De Vriendt

Oudenaarde / Gent -

Simon De Vriendt is in Oudenaarde voor de tweede maal in zijn carrière provinciaal kampioen steeple geworden.

“Het was de jonge West-Vlaming Michiel Vanhuysse die meteen voor het tempo zorgde”, vertelde de atleet van AV Lokeren na afloop.

“Meer dan twee ronden lang kon ik mee, maar toen ik na duizend meter in 3'14” doorkwam, heb ik wijselijk besloten om bij zo'n warmte naar mijn eigen tempo over te schakelen. Toen Rieme-junior Evert Verdegem in de slotkilometer sterk kwam opzetten, heb ik de balken wat agressiever aangepakt en mijn tweede plaats in de wedstrijd veilig gesteld.”

Vanhuysse won de race in 9'50"37. Voor De Vriendt werd het 10'26"09. Verdegem pakte de juniorentitel in 10'30"64. Dieter Robbbens werd de tweede senior. De Vriendt, die na zijn blessure midden mei ook werk maakte van zwemmen en fietsen, start op 19 augustus in de triatlon van Gent. “Ook Ieper en de Brugse zwemloop staan nog op mijn programma, maar daarna gaat alle aandacht naar de geboorte van ons tweede kindje.”

Bij de vrouwen ging de titel probleemloos naar Jolien Van Hoorebeke in 11'35"68. Het zilver was voor Lara Hemelsoet.

Lucas Lievens

Bij de scholieren haalde Lucas Lievens het na een snedig spurtje van Tom Verheyden. Op de 1500 meter steeple was Jordy Geeroms de snelste cadet voor Simoen Baeyens. Marie Bilo zorgde bij de meisjes-cadetten voor een ASVO-zege. Zus Laurie pakte er zilver. In de omlijstende 300-meterloop won Dylan Owusu in 34"59. Jente Hauttekeete was in dit nummer met 37"12 de snelste scholier.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio