Turnen Mannen Europees kampioenschap

Dennis Goossens: “Opschuiven in de richting van de medailles”

Dennis Goossens: “Opschuiven in de richting van de medailles”

Dennis Goossens. Foto: BELGA

Waasmunster / Gent -

Op de Olympische Spelen in Rio schreef Dennis Goossens geschiedenis door als eerste Belgische gymnast ooit een toestelfinale te turnen. Hij werd knap achtste. Vorig jaar kon hij echter geen vervolg breien aan dit enthousiaste verhaal.

“2017 was een tegenvallend jaar, daarom is de honger nu ook heel groot om te tonen dat ik nog sterker ben geworden dan tijdens mijn Olympische optreden”, zo klinkt het zelfverzekerd bij de 24-jarige Waaslander, die sinds kort naar Gent is verhuisd. Twee weken voor het wereldkampioenschap maakte Dennis Goossens vorig jaar op training een slechte landing, waarbij hij zijn meniscus bezeerde. “Ik had toen misschien wel mijn beste vorm ooit te pakken. Het was op zich geen zware blessure ,maar het was wel voldoende om mijn WK-deelname te ondermijnen. Na een operatieve ingreep duurde de hele revalidatie wel vijf tot zes maanden. Maar nu ben ik volledig hersteld”, klinkt het uit de mond van de gymnast die lid is van Turnkring Kerels Waasmunster. Enkele weken geleden eindigde de ringspecialist zevende in de toestelfinale van de World Cup in Doha.

“Achtste op de Spelen, nu zevende in Doha, het is mijn ambitie om op te schuiven in de richting van de medailles. Of ik me daadwerkelijk bij de kanshebbers voor het podium reken? Dat valt moeilijk in te schatten. Ieder jaar duiken er wel nieuwe namen op. Rusland zal zeker één of meerdere gymnasten tellen die een finaleplaats kunnen behalen. Ook Italië en Turkije pakken uit met kleppers. Het zou mooi zijn als ik me daartussen kan nestelen”, aldus Dennis Goossens.

In het topturnen bij de mannen haal je op je zesentwintigste normaal je beste rendement. “Ik nader deze leeftijd, dus hoop ik echt nog beter te kunnen worden.” Dennis Goossens sleutelde aan zijn oefening. “Aan het nummer waarmee ik achtste eindigde op de Spelen in Rio heb ik twee nieuwe elementen toegevoegd. Met de bedoeling de moeilijkheid en de startwaarde omhoog te krijgen. Ik wil laten zien waarmee ik de twee voorbije seizoenen, ondanks de tegenslag, bezig was. Als ik deze aangepaste oefening met dezelfde kwaliteit kan brengen als in Rio, dan eindig ik sowieso hoger.” Eind oktober volgt ook het wereldkampioenschap in Doha. “Er breken heel belangrijke weken aan want op het WK vallen ook de eerste selectiepunten voor de Spelen in Tokio te verdienen. Daarom is het belangrijk om nu al een hoog niveau te halen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio