Gevaarlijke skateparcours wordt vol asfalt gegoten omdat er te veel barsten, water en... bestelwagens in zitten

Gevaarlijke skateparcours wordt vol asfalt gegoten omdat er te veel barsten, water en... bestelwagens in zitten

Charlot Verbelen en haar vriend gebruikten de bowl sowieso niet wegens te gevaarlijk. Foto: mvl

Asse -

De zogenaamde skatebowl op het skatepark van de Asphaltcosite in Asse werd woensdagochtend vol asfalt gegoten. Dat gebeurde op vraag van de jeugdraad en de skaters, die de bowl niet langer gebruikten.

De skatebowl maakte sinds de opening van fuifzaal ‘t Jass op de Asphaltcosite deel uit van het skatepark, dat vlak naast jeugdhuis ‘t Bronneken ligt. Door de goede locatie werd het skatepark al snel populair bij de jeugd. De skatebowl, een betonnen put van anderhalve meter diep, was nooit echt in trek.

“Het skatepark werd in 2014 ontworpen in samenspraak met een werkgroep van skaters”, zegt diensthoofd Vrije Tijd Carolien De Ryck. “Zij kozen voor diverse skate-elementen waaronder de bowl waarin je met je board of BMX kan skaten.”

Triest dieptepunt

Maar al snel doken problemen op. “Omdat er afval in gegooid werd, kon het regenwater niet meer weg. Daardoor stond er geregeld water in de bowl. Er kwamen ook barsten in de voegen, waardoor het niet meer veilig was om te skaten.”

“Bij elke fuif in ‘t Jass moest de organisatie de bowl afzetten met hekken zodat er niemand inviel. Triest dieptepunt volgde twee jaar geleden, toen een bestelwagen bij een fout manoeuvre in de bowl belandde”, zegt De Ryck.

Te glad

De bowl werd zo steeds minder gebruikt. Daarom stelde de jeugdraad dit voorjaar een advies op om de bowl definitief te sluiten. Het schepencollege volgde dat advies.

Woensdag werd de bowl opgevuld met zand en een betonnen dekplaat. Later kunnen er eventueel nieuwe skatetoestellen komen.

Voor skatester Charlot Verbelen uit Wolvertem maakt het allemaal niet zo veel uit: zij gebruikte de bowl sowieso niet. “De bowl is meer iets voor ervaren skaters, als beginner waag ik me daar niet aan. Mijn vriend die veel beter kan skaten, vond het ook te gevaarlijk en te glad. Ik vind het dus niet erg dat de bowl verdwijnt en dat iets nieuw in de plaats zou komen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees