Voormalig stagiair Quick-Step verliest been, Axel Merckx zamelt geld in

Voormalig stagiair Quick-Step verliest been, Axel Merckx zamelt geld in

Foto: 4vTI5+qW8hbXYaO1akDZqIrmg3r2WJ81oDn32DTCjiQpy6okPitVRk0Ggbs5XtQr7dtoBjERk5zGlter12AzGA==

Adrien Costa, een voormalig Amerikaanse wielertalent, heeft bij een dramatisch ongeluk tijdens het rotsklimmen een been verloren. Zijn vroegere sportieve baas Axel Merckx heeft nu een fondsenwerving opgestart om Costa uit de nood te helpen.

De 20-jarige Adrien Costa doet bij wielerfans misschien nog wel een belletje rinkelen. De Amerikaan won een etappe in de Ronde van de Toekomst en pakte als belofte twee jaar geleden enkele etappes en een tweede plaats in de Ronde van Utah. Hij gold als een groot wielertalent en kwam ook op de radar van Quick-Step terecht, waar hij even werd opgenomen als stagiair. Maar toen zijn ploegmakker Chad Young vorig jaar in de Tour of the Gila een dodelijke crash maakte, stapte hij uit het peloton om na te denken over zijn toekomst. Hij keerde niet meer terug.

Eind vorige maand sloeg het noodlot toe bij Costa tijdens het rotsklimmen in Mono County, Californië. Er kwam een enorm rotsblok op zijn rechterbeen terecht. In het ziekenhuis van Reno konden ze niet anders dan het been tot boven de knie te amputeren.

Axel Merckx, die Costa’s teammanager was bij opleidingsploeg Axeon Hagens Berman, schoot in actie en zette een fundraiser op poten om zijn voormalige poulain bij te staan. Wie een donatie wil doen, kan dat op deze pagina.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.