Tennisster geschorst na poging om Van Uytvanck om te kopen

Tennisster geschorst na poging om Van Uytvanck om te kopen

Foto: AFP

De Chinese Peng Shuai is donderdag door de Tennis Integrity Unit (TIU) veroordeeld tot een schorsing van zes maanden en een boete van 10.000 dollar (waarvan 5.000 dollar met uitstel). Peng probeerde haar dubbelpartner op Wimbledon vorig jaar te verplichten op te geven. De dubbelpartner in kwestie was onze landgenote Alison Van Uytvanck.

“Peng Shuai probeerde haar partner met behulp van financiële middelen te verplichten zich terug te trekken”, aldus de TIU. Het aanbod van Peng werd geweigerd door Van Uytvanck, maar Peng en Van Uytvanck namen vervolgens toch niet meer deel aan het dubbel. Het aanbod van Peng wordt gezien als een schending van het anticorruptieprogramma in het tennis.

De coach van Peng, de Fransman Bertrand Perret, werd voor zijn rol in de zaak ook voor drie maanden geschorst door de TIU.

Peng staat momenteel tachtigste op de wereldranglijst in het enkelspel en twintigste in het dubbel. In februari 2014 was ze nummer één van de wereld in het dubbelspel, in augustus 2011 behaalde ze haar beste notering in het enkelspel (11e). Op haar palmares staan in het dubbelspel Wimbledon (2013) en Roland Garros (2014), telkens aan de zijde van Hsieh Su-wei.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.