Ben verhuurt zijn huis op Airbnb, maar trekt grote ogen wanneer zijn gasten aankomen

Ben verhuurt zijn huis op Airbnb, maar trekt grote ogen wanneer zijn gasten aankomen

Foto: Twitter

Of je nu je huis verhuurt op Airbnb of een hotel uitbaat: helemaal zeker van wat je gasten van plan zijn, ben je nooit. Dat heeft ook Ben Newman aan den lijve mogen meemaken. Hij had een reservatie voor vier personen gekregen, maar zag zijn huis plots overstelpt worden door bezoekers. Zijn vriendin plaatste gedurende het hele gebeuren live berichten op Twitter om iedereen mee te laten volgen.

Een reservatie voor vier personen, dat was niets waar Ben zich zorgen over moest maken. Zijn bescheiden huisje op het platteland bood zeker genoeg ruimte voor zijn gasten. Toen die echter aankwamen, stapten gast nummer 1, 2, 3 en 4 binnen, gevolgd door nummer 5 tot 25.

“Oh mijn God jongens. Mijn vriend heeft zijn huis verhuurd op Airbnb en kreeg dit weekend een groep van vier over de vloer. Alleen zijn er 25 mensen komen opdagen. Vijfentwintig!” schreef Mary, de vriendin van Ben op Twitter. Ze legde meteen ook uit dat Ben een camera geïnstalleerd heeft waarmee hij kan zien wanneer iemand zijn huis binnenkomt in zijn afwezigheid.

Ben nam meteen contact op met zijn gasten: “Ik wil niet grof zijn, maar dit is veel meer dan vier. Mijn huis kan geen grote bijeenkomsten aan.” Waarop een van de mannen antwoordde dat ze gewoon een snelle bijbelstudie zouden doen en dan zouden vertrekken.

Volgens Mary stemde Ben ermee in om de groep hun bijbelstudie te laten afwerken, maar op de camera was te zien dat er ondertussen alsmaar meer mensen toekwamen. “Uiteindelijk heeft hij Airbnb gebeld, zij vroegen of hij zeker was dat zijn huis geen grote groepen aankon. Maar letterlijk dozijnen mensen op een klein landelijk rioleringsnetwerk, nee.”

Dat betekende nog niet dat Airbnb de gasten meteen verzocht te vertrekken, want die vertelden het bedrijf dat er een mondelinge overeenkomst was voor 25 mensen. Pas toen Ben aan de telefoon uitlegde dat er maar drie slaapkamers waren en dat dat dus je reinste onzin was, schoten ze echt in actie.

Voor de zekerheid namen Ben en Mary toch maar de auto naar het huisje nadat Airbnb de gasten gevraagd had te vertrekken. Tot hun grote verbazing waren ze nog allemaal aanwezig en maakten ze geen aanstalten om te vertrekken. “De priester heeft één kussen in zijn auto gelegd en is teruggekomen. Dat is het. Werkelijk, wie denkt dat hij dat recht heeft op andermans eigendom?” tweette Mary.

Toen de gasten uiteindelijk toch vertrokken, merkte Mary tot haar verbazing dat ze ook nog eens drie grote flessen shampoo en douchegel gestolen hadden. Maar dat werd ondertussen vergoed door Airbnb.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees