Vakantie

Sprookjesachtige Airbnb-overnachting op Chinese Muur gaat niet door

Sprookjesachtige Airbnb-overnachting op Chinese Muur gaat niet door

Slapen in een eeuwenoude uitkijktoren op de Chinese muur, het leek te mooi om waar te zijn en dat is het nu ook echt. Airbnb, dat met de actie duurzaam toerisme wilde promoten, annuleert de wedstrijd die de felbegeerde overnachting kon opleveren.

Deelnemen was simpel: de geïnteresseerden moesten enkel een antwoord geven op twee vragen in minder dan 55 tekens. “Waarom is het vandaag belangrijker dan ooit om grenzen tussen culturen naar beneden te halen? En hoe zal je die nieuwe contacten opbouwen?” Uiteindelijk zouden vier duo’s uitgekozen worden die begin september een nachtje in het unieke gelegenheidshotel mochten doorbrengen.

Mogelijke schade

Maar de deelnemers moeten nu hun hoop opbergen, want Airbnb heeft de wedstrijd geannuleerd. De boekingssite ontving gemengde feedback op het concept. Velen vreesden dat de overnachting schade zou kunnen toebrengen aan de beroemde muur, die als wereldwonder geklasseerd staat. Anderen vonden het dan weer onverantwoord om in open lucht te slapen omdat het momenteel op veel plaatsen te warm is in China en de muggen meedogenloos zijn.

Respect

“We hebben heel veel respect voor de feedback die we hebben gekregen. We hebben besloten om niet door te gaan met dit evenement”, meldt het bedrijf in een statement. Airbnb heeft ook excuses aangeboden aan alle mensen die aan de wedstrijd hebben deelgenomen en verzekerde dat “ze in contact zullen blijven om te informeren over andere manieren om China te ontdekken.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees