Wereldsterren Kris Bosmans en Louis Clincke op de afspraak

Wereldkampioen en bronzen medaillewinnaar op G-koers in Heusden

Wereldkampioen en bronzen medaillewinnaar op G-koers in Heusden

G-koers in Heusden: geen volkstoeloop maar dat doet niets af aan de wilskracht en de inzet van de sporters Foto: Geert Herman

Destelbergen - Heusdenkoers, dat is al langer meer dan de eliterenners die dinsdag hun rondjes rijden. Het wielerspektakel begint al op zaterdag 11 augustus, met de dameskoers om 16 uur, en die wordt om 13 uur voor het tweede jaar op rij voorafgegaan door de G-koers, waarin onze lokale vedetten Griet Hoet en Anneleen Monsieur natuurlijk aantreden in de tandemklasse. Goed nieuws voor de organisatie is dat de kersverse wereldkampioen Kris Bosmans (klasse C3) én de bronzen medaillewinnaar Louis Clincke (C4) van afgelopen zondag in het Italiaanse Maniago aan de start staan.

Op het wereldkampioenschap Para-Cycling in het Italiaanse Maniago kroonde Kris Bosmans zich tot wereldkampioen, voor de tweede keer al na zijn titel zeven jaar geleden in Roskilde. Hij was hij de sterkste in de sprint. Louis Clincke (C4) sprintte naar een bronzen medaille op zijn WK-debuut: “Iets waar ik vooraf niet eens durfde van te dromen." Twee extra-blikvangers in topconditie dus, die zaterdag in Heusden te bewonderen zijn. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio