Groter, enger, echter: “Jaws op steroïden” straks in de bioscoop

Elk van zijn 270 tanden alleen al is zo groot als een mensenhand en hij was dodelijker dan een T-rex. Was, want de megalodon, ’s werelds grootste haai, is al meer dan twee miljoen jaar uitgestorven. Of dat dachten we met z’n allen toch, tot eentje plots een onderzoeksduikboot aanvalt in ‘The Meg’, vanaf volgende week in de bioscoop.

Geen roofdier werd ooit zo gevreesd als de megalodon, zijn beet was dodelijker dan die van een Tyrannosaurus Rex en de gemiddelde mens zou hij - mochten we gelijktijdig bestaan hebben - enkel als tandenstoker kunnen gebruiken. Enkel de eerste mensensoort Australopithecus heeft even samen bestaan met de megalodon.

De meeste kennis over het dier is afkomstig van zijn tanden. Die waren zo sterk dat ze makkelijk fossiliseerden en nu dus nog steeds stille getuigen vormen van de dodelijke kracht en grootte van het dier. In 1860 werd in België zelfs nog een fossiel van een megalodon-ruggengraat teruggevonden, een hoogst zeldzame vondst omdat die voornamelijk uit kraakbeen bestaat.

Groter, enger, echter: “Jaws op steroïden” straks in de bioscoop
Een beeld uit de film. Foto: ISOPIX

In ‘The Meg’, een film met onder andere Jason Statham, blijkt de megalodon plots toch niet meer zo uitgestorven te zijn. Een exemplaar valt een onderzoeksduikboot aan waarna die met zijn hele bemanning op de bodem van de oceaan terechtkomt. Diepzeeduiker Jonas Taylor (Jason Statham) krijgt dan tegen zijn wil de taak opgedrongen om de strijd aan te gaan met de 22 meter lange prehistorische haai.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees