Paul stapt vijfde tocht voor NeuzeNeuze

“Verveling tegengaan is voor mij grootste uitdaging”

“Verveling tegengaan is  voor mij grootste uitdaging”

Karla Van den Broeck, directeur van woonzorgcentrum De Gerstjens, en ergotherapeute Els Wuytack steunen het goede doel dat Paul Van Langenhove koos. Foto: lds

Aalst - Zijn vijfde Dodentocht stapt Paul Van Langenhove (62) uit Baardegem dit weekend ten voordele van NeuzeNeuze, een organisatie die met behulp van clowns weer contact helpt te leggen met mensen met dementie of een verstandelijke beperking.

"En nu nooit meer", herhaalt Van Langenhove nu al vier jaar, maar telkens verschijnt de lustige wandelaar weer aan de start in Bornem. Slechts éénmaal had hij bleinen. "De verveling is voor mij de grootste uitdaging", vertelt Van Langenhove. "De warmte kan ook zwaar vallen, dus ik ben content dat het weer omgeslagen is." Een extra motivatie voor hem om vol te houden is dat hij geld binnenhaalt voor het goede doel. Na ondersteuning voor een verpleegsterschool in Congo, Progeria-patiënten en de organisatie 'Boven De Wolken' kiest Van Langenhove opnieuw voor een doel in de zorg.

Contactclowns

"NeuzeNeuze, dat zijn contactclowns die de band helpen versterken met mensen met dementie of met een verstandelijke beperking", gaat hij verder. "Die keuze was een idee van Willy Vertongen, mijn baas binnen de thuiszorgkoepel Mederi. Als verpleegkundigen zien we vaak verbetermogelijkheden in de zorgsector. Organisaties die daar hun steen toe bijdragen, verdienen een steun in de rug." In Aalst deed woonzorgcentrum De Gerstjens aan de Jagershoek al beroep op NeuzeNeuze.

"Een heel positieve ervaring", vertellen directeur Karla Van den Broeck (55) en ergotherapeute Els Wuytack (26). "Clowns en senioren: het leek ons eerst een gewaagde keuze. Maar het ging niet zoals bij kinderen. De clowns zijn heel speels en menselijk, en bewogen de mensen tot tranen van geluk toe, zelfs diegenen die normaal heel weinig praten."

Wie het doel van Paul wil steunen, kan een bedrag storten op de rekening van NeuzeNeuze BE77 6528 4371 1742 met vermelding 'Paul voor NeuzeNeuze'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio