En dan staat er plots een olifant in je tuin

En dan staat er plots een olifant in je tuin

Foto: Facebook Politie Ommen

“Meneer de agent, er staat een olifant in onze tuin. Dit is geen grap.” Dat kreeg de politie van Ommen, nabij het Nederlandse Overijssel, te horen aan de telefoon. Ze gingen razendsnel ter plaatse en zagen iets wat ze niet snel zullen vergeten. Een volwassen olifant, die met zijn slurf aan het genieten was van peren uit een plaatselijke boomgaard.

Vlak na de oproep beseften de agenten al dat ze wel eens een probleem konden hebben. “Wij vroegen ons al af hoe wij in hemelsnaam een olifant zouden moeten vangen. Dit was voor ons ook de eerste keer”, lachten de agenten op Facebook. Maar dat het bittere ernst was, beseften ze al snel. “We waren nog maar net ter plaatse of we zagen al grote bulten ontlasting op de oprit liggen. Uitwerpselen, die wel eens afkomstig konden zijn van een olifant.”

En dan staat er plots een olifant in je tuin
Het souvenirtje. Foto: Facebook/Politie Ommen

Enkele stappen verder stonden bezorgde bewoners te nagelbijten. Zij vertelden de agenten dat de boosdoener ondertussen opnieuw vertrokken was, nadat de eigenaar van het dier hem was komen halen. “Nadat wij dit bospad enkele honderden meters hadden gevolgd, troffen wij inderdaad de olifant aan, inclusief zijn eigenaar”, bevestigt de politie.

Die kon het mysterie ophelderen: de olifant hoorde bij een circus, dat op een camping in de omgeving was neergestreken. “Dagelijks ging de circusmedewerker enkele keren met de olifant wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen”, aldus de politie. En de eigenaar? Die was hevig geschrokken, want de olifant zou normaal geen weglopertje zijn. Hij ging meteen mee met de agenten om zich te verontschuldigen bij de geschrokken bewoners.

“De eigenaar heeft de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade”, laat de politie nog weten. “En wij mochten ook nog even met de ‘boosdoener’ op de foto. Hier hebben wij meteen gebruik van gemaakt, alleen al om te voorkomen dat niemand ons gelooft...” besluiten ze lachend.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees