Vrouw gearresteerd na zware woningbrand

Vrouw gearresteerd na zware woningbrand

De brand vernielde een groot deel van het rijhuis. Foto: rdb

Sint-Joost-ten-Node -

In de Dwarsstraat zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie personen gewond geraakt bij een zware brand. Die is meer dan waarschijnlijk aangestoken. Eén vrouw werd opgepakt voor verhoor.

De smalle Dwarsstraat in Sint-Joost-ten-Node werd gisteren in de vroege uurtjes opgeschrikt door een hevige brand. Die was rond 3.30 uur uitgebroken in een rijwoning waarin een tiental personen op verschillende verdiepingen samenwonen.

“Bij aankomst ging het al om een uitslaande brand”, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “Die was uitgebroken op de tweede verdieping, maar sloeg al snel over naar de derde verdieping. Brokstukken vielen aan de achterkant van het gebouw op het platte dak van de eerste verdieping, dat ook in brand schoot.”

De meeste bewoners konden op eigen houtje naar buiten. Toch moest de brandweer ook vier personen uit het gebouw redden. Twee van hen langs de traphal, de andere twee met de ladderwagen.

“Eén bewoner moest met zware rookvergiftiging en brandwonden naar het militair ziekenhuis. Twee andere bewoners hadden lichte rookvergiftiging en werden richting Paul Brienziekenhuis gestuurd.”

De brandweer vond verscheidene brandhaarden in het gebouw. De politie voerde een vrouw geboeid af. Dat bevestigt Denis Goeman van het Brusselse parket. “Op het eerste gezicht gaat het niet om een bewoonster van het huis.” Volgens buren is de vrouw familie van een van de gezinnen in het gebouw, maar dat kon nergens worden bevestigd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio