Papa gaat al 30 jaar naar foute graf om hart te luchten bij overleden dochter: “Zo in de steek gelaten”

Papa gaat al 30 jaar naar foute graf om hart te luchten bij overleden dochter: “Zo in de steek gelaten”

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Al dertig jaar lang gaat George Salt trouw naar dat ene plekje op het kerkhof in Manchester. Wenend en verzuchtend staat hij daar bij het graf van zijn overleden dochter, te praten over zijn leven. Een gewoonte, die hem nog steeds goed doet. Maar zijn emotionele trip werd de voorbije week plots ruw verstoord: plots zag hij dat de grafsteen verdwenen was.

De schok was groot voor de man, toen hij moest beginnen zoeken naar het graf van zijn overleden dochter. Het meisje - Victoria - was in 1988 overleden, amper twee dagen na haar geboorte. “Ik keek verbijsterd toe. Ik vroeg mij af waar de steen gebleven was’’, legt hij uit aan de BBC. Voor zover dat de man had geweten, was haar graf altijd op die ene plaats geweest, maar nu stond de gedenkplaat plots elders.

“Niemand had me iets verteld, ik wist helemaal van niets. Ik voelde mij zo in de steek gelaten’’, vertelt Salt. De plaats waar hij dertig jaar lang, ongeveer twee keer per jaar, zijn dochter had toegesproken, was immers speciaal voor hem. “Wanneer je naar een graf gaat, zit je daar en praat je over je problemen. En nu is het vervelend, want ik heb blijkbaar jarenlang tegen een stuk grond gepraat waar zij helemaal niet is.’’

Toen de man gekalmeerd was van de eerste schok, besloot hij op zoek te gaan naar antwoorden. Het stadsbestuur van Manchester kon die bieden. De grafsteen waar zestien namen op stonden, waaronder die van Victoria, was blijkbaar in de jaren ‘80 foutief naar een lege begraafplaats verplaatst om een onbekende reden. De begraafplaatsmedewerkers hadden de fout ontdekt en de gedenkplaat opnieuw bij het juiste graf geplaatst.

Maar dat deden ze zonder de nabestaanden te verwittigen, vandaar de schok voor George. Het stadsbestuur van Manchester heeft ondertussen haar oprechte excuses en medeleven aangeboden aan Salt, die nu zijn hart kan luchten bij de juiste begraafplaats.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees