ELS VANDESTEENE EN MAUD CATRY REKENEN OP HUN ERVARING

“Geef ons dit weekend toch maar droog weer”

Knokke-Heist -

Het weer. Het gespreksonderwerp bij velen. Ook in de aanloop naar het BK in Knokke. De voorbije weken was het heet en droog. Gisteren regende het. Wat verkiest Els Vandesteene?

“In Middelkerke (eind juli, red.) was het ook wat natter en kouder. We hebben dus al een tornooi in slecht weer overleefd. We kunnen ons aanpassen aan de weersomstandigheden aangezien we al drie jaar een beachkoppel vormen en kunnen terugvallen op ons geroutineerd samenwerken... Dinsdagavond was het nog bakken op training, maar donderdagavond speelden we in Knokke al in de juiste setting. Toch hoop ik dat het dit weekend droger weer wordt.”

Kampioen in 2016 , zilver in 2017, en in 2018? “Er zijn een vijftal favorieten: wij, de zusjes Ruysschaert, Coolman-De Beule, Van Bree-Lieckens en Van Breedam-Vandevonder. Het is afwachten wie de beste vorm van de dag heeft.”

Na Knokke ga je weer de zaal in? “Na deze Masters sluit Maud bij VDK Gent aan en ik bij Parijs. De variatie met indoor is leuk. Indoor biedt je echter financiële zekerheid. Het is nog altijd moeilijk om in het beachvolleybal professioneel te gaan. Nu word ik al wat ouder (31, red.) in volleybaltermen. Maar ik zeg nooit nooit.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio