Lander en Louis Vandecaveye GAAN VOOR HET PODIUM

“De felle wind kan een spelbederver zijn”

Knokke-Heist -

Na zilver vorig seizoen en drie toernooizeges mogen de broers Vandecaveye toch wel enige ambities koesteren voor de Masters in Knokke-Heist.

“Doen we ook”, klinken Lander en Louis unaniem. “Een podiumplaats, de top drie dus, is de betrachting, maar we moeten daar onmiddellijk aan toevoegen dat het allemaal heel dicht bij elkaar ligt. Het profduo Koekelkoren-Van Walle is zo goed als ongenaakbaar, maar de rest van het deelnemersveld is heel sterk aan elkaar gewaagd.”

“Dat het in tegenstelling tot de voorbije weken geen tropisch weekend wordt, maakt niet zo veel uit”, vindt Lander, de oudste van de twee broers. “Wij kunnen wel heel goed tegen de hitte en beachvolleybal is bijna per definitie iets voor op een zonnig strand. Vooral een te felle wind kan letterlijk een spelbederver zijn maar de weersomstandigheden blijven uiteindelijk voor iedereen dezelfde.”

De Masters betekenen ook voor de broers Vandecaveye het einde van het outdoorseizoen. Louis keert terug naar divisie B-team Marke-Webis waar Lander vorig seizoen wegens knieproblemen afhaakte. “Ik kijk elk seizoen uit naar het zandvolleybal maar evenzeer naar het volgende seizoen in zaal”, aldus Louis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio