En toen waren ze nog met vier: Claudine, Kurt, Els en Ilse

Lo-Walkers wandelen voor de laatste keer de Dodentocht

Lo-Walkers wandelen voor de laatste keer de Dodentocht

De Lo-Walkers.. vandaag is de groep al aanzienlijk geslonken Foto: rtl

Lochristi - Vandaag is het weer D-Day voor duizenden moedigen die om 21 uur vanavond de wandel- of loopschoenen aanbinden voor de Dodentocht van Bornem. De helse tocht van 100 km is meteen ook de laatste deelname van de Lo-Walkers, het initiatief van Ben Bundervoet en Tom De Grauwe met sponsoring ten voordele van Koester. "We hebben het met veel plezier en motivatie gedaan, maar half werk verrichten is niet ons ding", vertelde Tom gisteravond op de laatste briefing in Picasso.

In 2015 startten de Lo-Walkers met 22, een jaar later waren ze met 17, vorig jaar stapten nog 10 moedigen onder dezelfde vlag de Dodentocht, maar vandaag zijn er maar 4 stappers meer over voor het initiatief: Claudine De Bruycker, Kurt Tempels, Els Hertschap en Ilse Martens zijn de "survivors." "De reden? Zonder twijfel de fysieke paraatheid van mijzelf", zegt Tom De Grauwe. "De interesse en de motivatie is deels verdwenen na mijn rugoperatie. Na mijn laatste deelname twee jaar geleden is het wat bergaf gegaan met de groep. Na de editie van 2017, toen Ben begon te sukkelen met zijn knie, hebben ze mij overtuigd om er nog een jaar bij te doen, maar dit jaar was eigenlijk "het jaar te veel". Ben Bundervoet heeft de afgelopen weken nu ook een knieoperatie ondergaan na de festiviteiten in Picasso Village. Omdat half werk niet in ons woordenboek staat, hebben we beslist om met het initiatief te stoppen. We willen iedereen bedanken die ons de voorbije vier jaar gesteund heeft, zowel op praktisch als op financieel vlag. Speciale dank ook aan iedereen die ooit voor de Lo-Walkers gestapt heeft. Vergeet niet dat het hun verdienste is dat we telkens een mooie som hebben kunnen overhandigen aan het kinderkankerfonds Koester van UZ Gent."

Rotary Lokeren stapt door

De laatste twee jaar kreeg Lo-Walkers ook de ondersteuning van Rotary Lokeren, dat wel nog blijft meestappen ten voordele van Koester. "We zijn dit jaar met veertig", zegt drijvende kracht Sam De Schepper, zaakvoerder van Indinox en echtgenoot van gemeenteraadslid Patricia Van De Weghe. Rotary Lokeren houdt op 20 km van de finish een Dodentochtdorp open, waar u morgen zaterdag van 8 uur tot 20 uur van de open bar met hapjes en drankjes kan genieten. Op het middaguur is er ook een zomerlunchbuffet, alles ten voordele van Koester. Wie er voorbijkomt, of er gewoon de lopers wil gaan aanmoedigen: Fortbaan 9 in Puurs is de plaats waar u moet zijn.   

   
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio