RoeienEK in Glasgow

Ruben Somers wordt bij EK-debuut eervol negende, maar krijgt geen ticket voor WK: “Jammer dat dit voor de bondscoach niet volstaat”

Met gemengde gevoelens. Zo is Ruben Somers (Antwerpse RV) teruggekeerd van het EK in Glasgow. Als EK-debutant werd hij knap negende, alleen volstond dat niet om bondscoach Basset te overtuigen om Somers een ticket voor het WK te geven.

“Het EK verliep aanvankelijk eigenlijk naar wens”, zegt Somers. “Ik plaatste me vlot voor de halve finales en zou alles geven voor een plaats in de finale. Maar net dan kreeg ik een verkoudheid, waardoor ik in de halve finale kampte met ademhalingsproblemen. Uiteindelijk werd ik in mijn reeks nog vierde, net niet voldoende voor een plaats in de A-finale.”

En dus werd Somers verbannen naar de B-finale, waarin hij uiteindelijk als derde zou eindigen. Goed voor een negende plaats in totaal. “Als EK-debutant in mijn eerste jaar bij de seniores lijkt me dit een bevredigend resultaat. Na mijn zesde plaats op de wereldbekermanche van Belgrado, mijn tiende plaats in Luzern en nu mijn negende stek op het EK keek ik er wel naar uit om te mogen deelnemen aan het WK.”

Maar helaas. Somers zal er niet bij zijn op het WK. “Dinsdag ontvingen we een mail van de bondscoach om te zeggen dat ik niet geselecteerd zou worden. Als hij me nu zou opnemen in de selectie en ik zou slecht presteren, zou dat mindere resultaat volgens hem een negatieve uitstraling hebben op het Belgische roeien. Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik ben ervan overtuigd dat ik op basis van mijn huidige prestaties minstens de B-finale had kunnen halen. Nu goed, als de bondscoach vindt dat een toptwaalfplaats op een EK voor een debutant onvoldoende is, dan moeten we dit aanvaarden. Het is aan mij om te tonen dat ze volgende keer niet meer naast me kunnen. Ik ga deze winter hard sleutelen aan mijn werkpunten en hoop volgend seizoen sterker dan ooit terug te keren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio