Jean-Claude Van Damme wordt de ster van Filmfestival Oostende

Jean-Claude Van Damme wordt de ster van Filmfestival Oostende

Foto: Photo News

Jean-Claude Van Damme, ­onze eigen wereldster uit het genre van de actiefilms, wordt de eregast van het komende Filmfestival van Oostende.

Van Damme komt op zondag 9 september niet alleen een nieuwe film voorstellen, hij krijgt meteen ook een ster op de Walk of Fame van de Oostendse dijk. Daar zal hij vanaf dan blinken in het gezelschap van eerdere internationale festivalgasten zoals Pierce Brosnan, Adrian Brody en Dominic Cooper.

‘Lukas’

De film die Van Damme naar onze Belgische kust brengt, is Lukas van de Franse regisseur Julien Leclercq, maker van ­onder meer Braqueurs. In de actiethriller speelt Van Damme op z’n 57ste een buitenwipper die gedwongen wordt samen te werken met de politie. Hij moet infiltreren in een gevaarlijke Nederlandse organisatie die geld witwast. Er zit niets anders op dan in zijn opdracht te slagen, want dit is zijn laatste kans om het hoederecht over zijn 8-jarige dochtertje te behouden.

Ook Kevin Janssens en Sam Louwyck spelen belangrijke rollen in de film en zij zullen dan ook de sterlegging op de dijk bijwonen. Die vindt plaats om 19 uur ter hoogte van de Venetiaanse Gaande­rijen en het publiek is welkom. Typisch Van Damme trouwens. Hoewel hij een internationale carrière uitbouwde met films zoals Nowhere to Run, Universal Soldier, Timecop en Hard Target, is hij altijd verknocht gebleven aan het publiek van zijn geboorteland, waar hij opgroeide als Jean-Claude Van Varenberg.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees