Parket van Oost-Vlaanderen houdt alle pistes open

Kraanman vindt menselijke resten tijdens ruimen van sloot

In een beek langs de Meldenstraat werden menselijke resten aangetroffen. De brandweer bracht een dam aan en pompte het water uit de beek. Foto: foto’s pdv

Melden / Oudenaarde -

In een beek langs de Meldenstraat in de Oudenaardse deelgemeente Melden werden gistermiddag stoffelijke resten aangetroffen. Een aannemer stootte op de menselijke resten tijdens het ruimen van de beek.

In opdracht van de beheervereniging Watering van Melden ruimde een aannemer gisteren een beek in een weide langs de Meldenstraat in Melden, aan de voet van de Koppenberg.

“Vorige week al werd het hoge gras langs de beek gemaaid met het oog op de ruimingswerken”, zegt Pascal Van Merhaeghe, voorzitter van de Watering van Melden, een beheervereniging die instaat voor het onderhoud van de onbevaarbare waterlopen in Oudenaarde en omgeving.

“Deze week werd dan gestart met het ruimen van de beek zelf. Tijdens deze werken trof onze aannemer gisteren rond de middag ter hoogte van het huisnummer 72 in de Meldenstraat een menselijk lichaam in een staat van ontbinding aan. Hij verwittigde meteen de politie. Het lichaam was onthoofd. Vermoedelijk werd het hoofd tijdens het maaien vorig week geraakt. De aannemer had toen evenwel niets verdachts opgemerkt.”

De politie liet niets aan het toeval over en sloot de omgeving volledig af. De menselijke resten waren niet meteen herkenbaar omdat ze in een verregaande staat van ontbinding verkeerden. Maar omdat ook een broek werd aangetroffen, bestond wel het vermoeden dat het om menselijke resten ging.

Een team van de brandweerpost Oudenaarde kwam ter plaatse om op de beek een dam op te werpen en het water weg te pompen. Op de plaats waar het stoffelijk overschot werd aangetroffen, werd een tent geplaatst. Alle pistes werden van meet af aan opengehouden, dus ook kwaad opzet.

Geen weet van vermiste persoon

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat de stoffelijke resten van een mens zijn. Samen met de lokale recherche kwamen in opdracht van het parket ook een wetsgeneesheer en het afstappingsteam van de federale politie met het lab ter plaatse. Ook de Cel Vermiste Personen kwam ter plaatse om mee het stoffelijk overschot te bergen. De politie had evenwel geen weet van vermiste personen in de regio. In het belang van het onderzoek geeft het parket voorlopig geen verdere informatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio