Eline Berings: “Ik onderhandel niet meer over profcontract”

Eline Berings: “Ik onderhandel niet meer over profcontract”

Eline Berings kwam een zucht tekort voor een finaleplaats. Foto: BELGA

“Rot, hé.” Het duurde een tijd vooraleer hordesprintster Eline Berings (32) de mixed zone binnenwandelde. Nagelbijtend moest ze wachten op het verdict: ze mist de finale van de 100 meter horden op vijf duizendsten van een seconde.

In de eindstand is Berings tiende. Dat scheelt een fractie, maar het is een wereld van verschil. Zeker wanneer in het najaar de profcontracten worden uitgedeeld. In theorie moest ze topacht zijn, maar ze liet dit seizoen wel weer geregeld tijden noteren waarmee ze aantoonde dat ze finalewaardig was.

Alleen al voor haar doorzettingsvermogen verdient Berings een medaille na haar veelvoudige blessurecomebacks. Maar ze liep, net wegens haar blessures, geen finales op grote kampioenschappen meer. Dus verloor ze haar statuut als profatleet – geen prestaties, geen profcontract. “Mijn stages en mijn sportieve programma wordt min of meer financieel ondersteund door de Vlaamse Atletiekliga. Maar ik leef momenteel van een uitkering als werkloze, ik word niet meer betaald als een profsporter. Dat kan niet meer op deze manier”, zei ze vóór dit EK.

Nu is het wachten. Berings: “Ik ga niet meer onderhandelen over een contract, daar heb ik genoeg van. Maar als daar nu nog discussie over bestaat, dan stoppen ze beter met atletiek.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.