Elise Mertens na felbevochten zege: “Voel dat mijn spel verbetert”

Elise Mertens (WTA 15) klopte donderdag de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 39) in de achtste finales van het WTA-tennistoernooi in Montreal (hardcourt/2,82 miljoen euro) met 2-6, 7-6 (7/1) en 6-0. De 22-jarige Limburgse kreeg de zege niet cadeau en moest in de tweede set een matchpunt wegwerken. “Ik ben echt tevreden met de manier waarop ik speel en voel dat ik in het juiste ritme kom”, reageerde Mertens.

“Sabalenka is een goede speelster, die een agressief soort tennis op de mat kan leggen”, verklaarde de Belgische nummer 1. “Het kwam er voor mij op aan agressiever te tennissen en het momentum eerder te benutten. Zij presteerde sterk in de eerste set. Ik had het gevoel dat ik gewoon voor elk punt moest blijven knokken. Uiteindelijk won ik de partij.”

In de kwartfinales neemt de als veertiende geplaatste Belgische het op tegen het Oekraïense vijfde reekshoofd Elina Svitolina (WTA 5). Beide tennissters troffen mekaar al tweemaal in het verleden, met een keer winst voor beiden. “Het sterke punt van Svitolina is haar verdediging”, merkte Mertens op. “Ik zal mijn spel moeten spelen en voor elk punt moeten gaan. Een beetje zoals vandaag.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.