Ex-verpleegster met financiële problemen beroofde bejaarden om verslaving te betalen

Ex-verpleegster met financiële problemen beroofde bejaarden om verslaving te betalen
Antwerpen -

Een 29-jarige zorgkundige die haar job verloor, financiële problemen kreeg en aan de cocaïne geraakte, bezocht bejaarden in rust- en verzorgingstehuizen en beroofde hen. De vrouw pleegde minstens zeven feiten.

Met een smoes raakte A.S. (29) binnen in de kamer van haar slachtoffer. Ze sloeg een praatje of deed alsof ze voor verzorging kwam. Maar eigenlijk had ze maar één doel: de weerloze en doorgaans goedgelovige bejaarden beroven. Dat lukte haar in minstens zeven gevallen in Sint-Jozef in Antwerpen, maar ook in Ten Gaarde in Antwerpen en Moretus in Berchem.

In een geval trok ze een gouden ring van de vinger van een bejaarde vrouw die in een rolstoel zat en nam ze ook een armband, geld en een gsm mee. In andere gevallen merkten slachtoffers na haar vertrek dat ze bestolen werden.

In woonzorgcentrum Sint-Jozef liep de dievegge op 28 april 2018 tegen de lamp. Ze had 620 euro, gestolen bankkaarten en juwelen bij zich. Ondanks die harde bewijzen ontkende ze de feiten. En dat blijft ze tot op vandaag doen.

Donderdag verscheen ze voor de Antwerpse strafrechter die 12 maanden met uitstel vorderde, gekoppeld aan strenge voorwaarden.

Haar advocate Laurence Sweldens vraagt de vrijspraak omdat haar cliënte de feiten ontkent en zich niets meer kan herinneren.

Gezien haar verslaving wordt een verplichte behandeling gevraagd.

De slachtoffers hebben hun gestolen spullen intussen terug. Volgende dinsdag kent A.S. haar straf.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio