Constante vliegenplaag maakt leven gezin tot een echte hel: “Ik durf geen vers voedsel meer te kopen”

Constante vliegenplaag maakt leven gezin tot een echte hel: “Ik durf geen vers voedsel meer te kopen”

De bewoners van een straat in het Britse Bilton zijn naar eigen zeggen de enigen ter wereld die “popelen” tot het winter wordt, omdat ze in de zomer voortdurend door duizenden vliegen worden lastig gevallen. De aanwezigheid van de insecten zorgt ervoor dat de kinderen telkens ziek worden en dat er amper nog vers voedsel kan worden gekocht “uit angst dat de vliegen eropaf zullen komen”. “De plaag maakt me echt depressief”, klinkt het bij een gezin die naar de wijk verhuisde om een “beter leven te hebben”, maar zich dat nu enorm beklagen.

Buurtbewoners verklaren dat de plaag al meer dan twintig jaar een probleem is dat elke zomer opnieuw opduikt. Ramen kunnen niet meer worden opengezet als de temperaturen hoge toppen scheren, voedsel wordt onmiddellijk ingepalmd door de insecten en slapen zit er ook niet meer in omdat de vliegen ’s nachts graag op gezichten zitten.

“Het is een slechte grap”, aldus een koppel dat een video maakte van de vliegen. “Het is snikheet buiten, maar we kunnen niks doen om wat af te koelen.” De kinderen van het echtpaar krijgen voortdurend diarree door de onhygiënische omstandigheden die door de vliegen worden gecreëerd, en ook mentaal is het een harde dobber.

“Bidden voor de winter”

“We waren erg blij toen we een groter huis met een mooie tuin hadden gevonden”, aldus het gezin dat naar de wijk verhuisde om een “beter leven te hebben”. Maar nu willen ze niets liever dan op een andere plek wonen. Alle pogingen om het probleem aan te kaarten - bij het stadsbestuur en het departement voor volksgezondheid - waren tevergeefs: “we worden van het kastje naar de muur gestuurd.”

Volgens de bewoners van de straat zijn de vliegen afkomstig van een nabijgelegen boerderij, maar volgens de landbouwers hebben ze nog nooit klachten ontvangen. Ze doen er echter alles aan om de vliegenplaag aan te pakken en hun grote aantal te beperken.

Ondertussen spendeert het echtpaar elke maand handenvol geld aan bestrijdings- en poetsmiddelen, en zijn ze elke dag uren bezig met schoonmaken, stofzuigen en vliegen doodslaan. “Wij zijn waarschijnlijk de enige mensen in het land die bidden dat het snel weer winter wordt”, aldus de wanhopige buurtbewoners.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees