Minstens vier doden na schietpartij op straat in Canada, twee van hen agenten

Minstens vier doden na schietpartij op straat in Canada, twee van hen agenten

Archiefbeeld. Foto: BELGAIMAGE

In de Canadese stad Fredericton is vrijdagochtend (lokale tijd) een schietpartij losgebarsten die aan minstens vier mensen het leven gekost heeft, dat bevestigde de Canadese politie. Buurtbewoners van de residentiële wijk Brookside Drive werden gevraagd hun deuren op slot te houden en binnen te blijven. Ongeveer twee uur na de schietpartij kon de politie een verdachte in hechtenis nemen.

Vrijdagochtend omstreeks acht uur lokale tijd is een schietpartij uitgebroken in de straat Brookside Drive in de Canadese stad Fredericton. De politie bevestigde al snel dat er minstens vier mensen het leven lieten. De politie van Fredericton liet enkele uren na de schietpartij weten dat twee van de slachtoffers politie-agenten van de stad waren. Voorlopig werden hun namen nog niet vrijgegeven. “Respecteer alsjeblieft dat dit een moeilijke tijd is voor hun families en onze collega’s. We zullen meer informatie vrijgeven wanneer we dat kunnen.”

Volgens plaatselijke journalist Nick Moore werden rond 8:20 uur vier schoten gehoord in het stadje, het is niet duidelijk of die door de politie of door de schutter werden afgevuurd.

Het Canadese CBC News sprak al met een inwoner van Fredericton die zegt rond zeven uur vanochtend een reeks geluiden gehoord te hebben die klonken als voetzoekers. “Met dat tempo zouden het geweerschoten geweest kunnen zijn. Het klonk als ‘pop, pop, pop, pop’.” Zo’n vijf minuten later zou hij gelijkaardige geluiden vlakbij zijn huis gehoord hebben. “De deuren zijn op slot en iedereen zit binnen.”

Na een veertigtal minuten is de politie begonnen met het escorteren van inwoners uit de afgezette zone, zo meldt journaliste Nathalie Sturgeon op Twitter.

Omstreeks kwart voor tien lokale tijd meldde de politie dat ze een verdachte in hechtenis genomen hebben. De vraag om het gebied te vermijden blijft echter wel van kracht.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees