Moeder en dochtertje (4) opgesloten in “bakkend hete en stinkende cel” op luchthaven voor glas wijn tijdens vlucht naar Dubai

Moeder en dochtertje (4) opgesloten in “bakkend hete en stinkende cel” op luchthaven voor glas wijn tijdens vlucht naar Dubai

Foto: Facebook

De 44-jarige Britse dokter Ellie Holman en haar dochtertje van vier hebben een ware nachtmerrie beleefd op de luchthaven van Dubai. Volgens een luchthavenambtenaar was het visum van Holman voor de Verenigde Arabische Emiraten niet meer geldig, ook al was de datum nog niet verstreken. Niet veel later werd ze ingerekend voor het bezit van alcohol omdat ze op het vliegtuig een glas wijn gedronken had.

Drie dagen lang werden Ellie Holman en haar vierjarige dochtertje opgesloten in een cel op de luchthaven die “bakkend heet was en stonk”, aldus Holman. “Mijn kleine meisje moest een toilet gebruiken op de vloer van de cel. Ik heb haar nooit op dezelfde manier horen huilen. Het eten rook naar rottend vuilnis en ik noch Bibi konden onszelf ertoe brengen het te proberen. Ik heb drie dagen lang niet geslapen.”

Volgens Holman ontdekte een immigratie-officier op de luchthaven dat haar visum voor de Verenigde Arabische Emiraten niet langer geldig was en dat ze stante pede terug zouden moeten vliegen naar het Verenigd Koninkrijk. Holman was er echter van overtuigd dat haar visum nog wel geldig was omdat de datum nog niet verstreken was en ze al meermaals in de Verenigde Arabische Emiraten geweest was. De officier vertelde haar echter dat haar visum haar maar een enkele keer toegang verschafte tot het land en dat haar ditmaal de toegang geweigerd zou worden.

Toen Holman de officier begon te smeken of ze dan op de luchthaven niet een nieuw visum mocht aanvragen, werd hij kwaad en beantwoordde hij niet langer haar vragen. Toen hij haar vroeg of ze alcohol gedronken had en Holman daar eerlijk op antwoordde, ging het helemaal mis.

Ze had inderdaad een wijntje gedronken, op het vliegtuig onderweg naar Dubai. De officier vertelde haar dat het bezit van alcohol, ook al is hij al geconsumeerd, een misdaad is. Holman begon te filmen om later te kunnen bewijzen dat ze onheus behandeld werd, maar al snel werd ze omsingeld door agenten en werden zij en haar dochtertje opgesloten.

Ondertussen werd Bibi weer vrijgelaten en in Dubai opgehaald door haar vader, maar Ellie zal voorlopig nog in Dubai moeten blijven. Ze wordt onder andere aangeklaagd voor alcoholmisbruik en het schenden van de privacy van een immigratie-officier. Volgens haar zou het nog een jaar kunnen duren voor haar zaak afgehandeld is en aangezien haar paspoort werd afgenomen, zal ze nog niet meteen kunnen terugkeren naar haar gezin. Volgens haar advocate zou ze volgens de letter van de wet jaren in de cel kunnen belanden, maar mogelijk komt ze er ook met een boete en deportatie vanaf.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees