Voortaan permanent toezicht door veiligheidsdiensten in zwembad

Inventieve bezoekers smokkelen nog altijd drugs binnen in zwembad: burgemeester verklaart oorlog aan herrieschoppers

Inventieve bezoekers smokkelen nog altijd drugs binnen in zwembad: burgemeester verklaart oorlog aan herrieschoppers

Burgemeester Bert Maertens bij het openluchtzwembad. Foto: Steven Leenknegt

Izegem -

Het is het stadsbestuur van Izegem menens tegen de Noord-Franse amokmakers in het openluchtzwembad. Eerdere ingrepen hielden de daders niet weg. Nu wordt met permanente inzet van politie en veiligheidsagenten een versnelling hoger geschakeld.

De Izegemse burgemeester Bert Maertens (N-VA) neemt bijkomende veiligheidsmaatregelen om de rust in en rond het openluchtzwembad te doen terugkeren. “Het toegangsverbod voor amokmakers, de geregelde aanwezigheid van de politie en de controle van tassen en rugzakken leidde al tot beduidend minder incidenten met Noord-Franse jongeren. Het stadsbestuur wil het asociaal en ergerlijk gedrag echter zo snel mogelijk helemaal zien verdwijnen. Daarom komt er tot het einde van de zomervakantie ’s namiddags permanent politietoezicht op de ligweide en huurt de stad veiligheidsagenten in voor toegangscontrole en bewaking”, aldus de burgemeester.

De kwestie wordt fel besproken op sociale media. Door de amokmakers laten trouwe bezoekers het zwembad zelfs links liggen. Vijftien amokmakers, allen jongeren uit de regio van Roubaix en Hem in Noord-Frankrijk, kregen intussen een toegangsverbod.

“Onze redders melden me dat het aantal incidenten met Noord-Franse jongeren sterk is verminderd. Maar we zijn er nog niet. Ik wil dat elk Izegems gezin naar ons openluchtzwembad kan komen voor een namiddag plezier. Dat plezier wordt nog steeds al te vaak verstoord door asociaal en baldadig gedrag, zelfs al in de wachtrij voor de ingang. We merken bovendien dat mensen nog steeds roken, wat verboden is. Sommigen slagen er ook in om drugs of alcohol binnen te smokkelen via het park, of door die over de omheining van het zwembad en de ligweide te werpen. Ook dat moet definitief afgelopen zijn. Daarom schakelen we private veiligheidsagenten in en zal de politie ’s namiddags permanent mensen ter plaatse houden om toezicht te houden en indien nodig op te treden”, verduidelijkt de burgemeester.

Politie zichtbaar aanwezig

“De parkzone rond het openluchtzwembad wordt afgesloten met werfhekken, waardoor het binnensmokkelen van verboden producten op de ligweide verleden tijd moet zijn. De controle van de tassen rugzakken door de ingehuurde veiligheidsagenten wordt verplaatst naar de zone voor de ingang van het sportcomplex. De politie zal ook daar zichtbaar aanwezig zijn, zodat potentiële amokmakers daar al worden afgeschrikt en er kordaat kan opgetreden worden als er drugs zijn aangetroffen.”

“Om zwemmen in ons openluchtzwembad leuk te houden moeten de amokmakers er definitief uit. Ikzelf en velen met mij zijn hun gedrag kotsbeu. Dat we de politie nog meer moeten inschakelen dan nu en zelfs dure privé veiligheidsagenten moeten inhuren, is bijzonder jammer, maar het is dan maar zo. Ik hoop dat we zo opnieuw een positieve uitstraling kunnen geven aan ons zwembad, een grote troef voor onze stad en onze inwoners”, besluit de burgemeester.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees