Duitse agenten moeten man redden van… eekhoorntje

Duitse agenten moeten man redden van… eekhoorntje

Foto: ss

De politie van de Duitse stad Karlsruhe heeft donderdag gereageerd op een bizarre noodoproep. Een man verklaarde aan telefoon dat hij op straat werd achternagezeten door een eekhoorntje en dat hij dringend hulp nodig had.

De man, die anoniem wil blijven, verklaarde aan de hulpdiensten dat een eekhoorntje hem maar niet met rust wilde laten. Hoe lang hij ook bleef proberen, het kleine knaagdier bleef hem volgen.

Uit pure wanhoop belde hij uiteindelijk de politie op, die een patrouillewagen uitstuurde. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten dat het diertje de man inderdaad nog steeds volgde.

“Hij voelde zich bedreigd”

“Het gebeurt wel vaker dat eekhoorntjes die hun moeder zijn kwijtgeraakt, zoeken naar een nieuwe thuis en zich daarbij plots focussen op één persoon”, zegt Christina Krenz, woordvoerster van de politie.

Volgens haar kunnen de dieren dan ook behoorlijk volhardend zijn. En dat kan dan weer beangstigend zijn. “Die man wist niet meer wat hij moest doen en belde dan maar de politie”, klinkt het. “Hij voelde zich duidelijk bedreigd.”

De beproeving van de man stopte uiteindelijk abrupt toen het eekhoorntje, zichtbaar moe van de lange achtervolging, plots ging neerliggen en in slaap viel.

En de agenten? Die vonden het hele gebeuren vooral amusant. Zij brachten het slapende diertje naar een opvangcentrum, waar het momenteel goed met hem gaat. “De eekhoorn is nu de nieuwe mascotte van de politie en kreeg de naam Karl-Friedrich.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees