Gestrand in een busje op weg naar Engeland: geen transmigranten, wel... 19 hondjes

Gestrand in een busje op weg naar Engeland: geen transmigranten, wel... 19 hondjes

De hondjes werden in Ieper meteen ontvlooid en ontwormd. Vandaag kunnen de dieren hun reis verderzetten. Foto: BFR

Ieper / Gent -

Annelore Coffyn en enkele Ieperse vrienden zorgden ervoor dat negentien honden van een Roemeense organisatie, die op weg was naar een nieuwe thuis voor de dieren in Engeland, toch opgevangen konden worden. Het busje met de honden kreeg immers te kampen met een defect.

De Roemeense organisatie zet zich in voor verwaarloosde honden. De Roemenen zoeken in verschillende Europese landen naar een nieuwe thuis voor de dieren. Deze week waren een twintigtal dieren, puppies en oudere honden van verschillende rassen, met een busje onderweg naar Calais om daar de oversteek te maken naar hun nieuwe baasjes in Engeland.

Geen plaats meer in Gent

“In Gent liep het plots verkeerd. Het busje had een probleem en kon niet meer verder rijden”, legt Annelore Coffyn, de Ieperse die als vrijwilliger werkt voor de organisatie uit. De vervoerders van de organisatie belden aan bij het Gentse asiel, maar daar was geen plaats meer om de twintig dieren voor even op te vangen. “Toen de mensen van de organisatoren probeerden een busje te regelen, moesten ze een waarborg van 2.000 euro betalen. Dat konden ze natuurlijk niet”, vervolgt Annelore het verhaal.

Uiteindelijk gingen de hondenvervoerders te rade bij Annelore. “Ik trommelde snel enkele mensen op om de dieren naar Ieper te brengen. Dankzij mijn vrienden en de medewerking van het asiel in Ieper konden we de dieren snel nog een onderdak geven.”

Gisteren waren Annelore en de medewerkers van het asiel volop bezig met de dieren te verzorgen. “Doordat de oversteek vertraging opliep, moesten de honden opnieuw ontwormd worden alvorens ze toch de oversteek kunnen maken. Tegelijkertijd ontvlooiden we de diertjes. Vandaag is het dan toch zo ver. Met wat vertraging varen de negentien honden naar hun nieuwe thuis in Engeland. “De voorbije dagen waren chaotisch, maar het is ons toch mooi gelukt om die honden terug een thuis te geven. En dat doet deugd. Dierenasielen komen vaak negatief in de media, maar het Ieperse asiel heeft nu toch mooi getoond dat het een gouden hart heeft voor honden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees