Oost-Vlaamse Iris en Denis maken 's werelds grootste dromenvanger

De dromenvanger heeft een diameter van 16,15 meter. Foto: jdv

Deinze -

Denis Herman en zijn echtgenote Iris Moeraert uit Petegem slaagden er tijdens hun vakantie met Intersoc in het Zwitserse Sankt Moritz in om als animatieteam de grootste ‘dromenvanger’ ter wereld te maken. Die heeft een diameter van 16,15 meter.

De officiële documenten ter homologatie worden eerstdaags naar het Guiness Book of Records doorgestuurd. Het vroegere record was in handen van een Russische organisatie. Alle materiaal dat het team gebruikte bij de recordpoging is recuperatiemateriaal. Met dit record zijn Denis en Iris blij. “Alleen al door het feit dat we bij het uitwerken van ons idee konden rekenen op een schare belangeloze en enthousiaste medewerkers”, zegt Denis. Het verbreken van het record is alvast een mijlpaal in de 21 jaar dat het stel van de Oostkouter in Petegem naast hun dagtaak en tijdens hun vakantie aan kinderanimatie doen, beter bekend onder de naam ‘Oeps en Dinges’.

“Toevallig of niet was het thema op deze vakantiekampen ‘Dromen’. Tijdens de voorbereiding botsten we op het idee om een dromenvanger te maken.”

‘Een soort net waar de slechte dromen van de kinderen dwars doorheen vliegen en de goede dromen blijvend worden opgevangen. Voor onze afreis deden we een test om te weten of ons idee om de grootste dromenvanger van de wereld te maken wel kans op slagen had. Dat leek zo te zijn. Ons initiatief bracht een zekere dynamiek en nieuwsgierigheid teweeg tussen de vakantiegasten en Sankt Moritz zelf.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees