Peetvader Spaanse drugsmaffia vrijgelaten onder voorwaarden

Peetvader Spaanse drugsmaffia vrijgelaten onder voorwaarden

Foto: EPA-EFE

De 85-jarige Manuel Charlin, de peetvader van de Spaanse drugsmaffia, is twee dagen na zijn arrestatie in Galicië vrijgelaten onder voorwaarden. Een rechtbank van de regio in het noordwesten van Spanje bevestigde vrijdag berichten in de media. “Ik heb niets gedaan”, zei Charlin na zijn vrijlating tegenover journalisten.

De patriarch van de zogenaamde Charlin-clan moet zich om de 14 dagen bij het gerecht melden. Behalve Charlin werden ook zijn zoon Melchor en veertien anderen vrijgelaten.

Bij een grootschalige antidrugsactie in Galicië en andere Spaanse regio’s werden woensdag 28 mensen opgepakt. Volgens de politie werd “één van de belangrijkste drugsbendes” opgerold. “Enkele van de opgepakten speelden al 40 jaar een hoofdrol in de drugshandel”, luidde het.

De Charlin-clan controleert al decennialang vanuit Galicië één van de grootste drugstrafieken van Europa. De regio wordt sinds de jaren 80 gezien als een van de belangrijke poorten waarlangs drugs in Europa worden ingevoerd. Het ging vaak om hasj uit Marokko en cocaïne uit Colombia.

Manuel Charlin heeft al een 20-tal jaar achter de tralies doorgebracht.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees