Automobilist rijdt jong koppel aan en laat hen zwaargewond achter: “Hij reed bewust op hen in”

Automobilist rijdt jong koppel aan en laat hen zwaargewond achter: “Hij reed bewust op hen in”

Een automobilist heeft vrijdagochtend twee voetgangers en hun hond aangereden in Ramegnies-Chin (Henegouwen). De slachtoffers, twee twintigers, raakten zwaargewond, de hond overleefde de aanrijding niet. De bestuurder pleegde een vluchtmisdrijf.

Oceane en Raphael waren vrijdagochtend hun hond aan het uitlaten toen er plots een voertuig op hen inreed. Dat meldt Sudpresse. De twee raakten ernstig gewond. De hond moest de aanrijding met het leven bekopen. Op het moment van de feiten waren ook twee vrienden bij het koppel. Zij raakten niet gewond.

De slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Oceane (20) mocht al naar huis, ondanks haar verwondingen. Raphael verkeerde een tijdlang in een coma, maar is daar inmiddels uit ontwaakt.

“Bewuste aanrijding”

Volgens de familie van één van de slachtoffers reed de automobilist bewust op het koppel in. De dader pleegde een vluchtmisdrijf. Zijn wagen werd vlak voor het middaguur teruggevonden. Van de bestuurder ontbrak op dat moment ieder spoor. Hij bleek de grens met Frankrijk te zijn overgestoken. Daar gaf hij zich later bij een lokaal politiekantoor aan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees