voetbal Beker van België KRC Gent - UCE Luik - Brian Vercruysse moet bij KRC Gent voor de nodige defensieve stabiliteit zorgen

“Tevreden met mijn keuze”

“Tevreden met mijn keuze”

Brian Vercruysse: “Niet bang voor verantwoordelijkheid.” Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Morgenmiddag ontvangt KRC Gent de Luikse eersteprovincialer UCE Luik. Na de nipte bekerzege op bezoek bij Bree-Beek willen de mannen van Jannes Tant dit weekend uitpakken met een overtuigende prestatie voor eigen publiek.

Zo zal ook Brian Vercruysse gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. De 23-jarige verdediger kwam de voorbije vier seizoenen uit voor Vigor Wuitens, maar moet nu bij KRC Gent voor een kwaliteitsinjectie zorgen. “Ik koos voor Racing Gent om twee redenen: eerst en vooral groeit mijn zaak als kool, waardoor de verplaatsing naar Hamme voor trainingen en wedstrijd stilaan iets te groot werd. Wanneer mijn contract afliep, dacht ik dan ook meteen aan Racing Gent, een club die al eerder contact zocht. Toen zij opnieuw hun interesse toonden, heb ik niet lang moeten twijfelen om de overstap te maken naar deze mooie club.”

Vercruysse kwam allerminst als een volgevreten vedette aan in Oostakker en nam al snel een voortrekkersrol op in de Gentse kleedkamer? “De eerste weken bij Racing hebben me volledig overtuigd. Ik heb de juiste keuze gemaakt. Men geeft me veel verantwoordelijkheid, maar dat schrikt me niet af. Ik ben nog maar 23 jaar oud, maar het ligt in mijn karakter om het heft in handen te namen. Ik wil ook de wil om te winnen overbrengen op de andere jongens. Maar het is duidelijk dat men op mij en Stef De Backer rekent om stabiliteit en ervaring te brengen in onze defensie.”

“Competitie primeert”

“Na enkele weken trainen is het nog wat zoeken”, bekent Vercruysse. “Heel wat jongens verlieten de club, heel wat nieuwe gezichten maakten hun opwachting. Daarnaast is er ook een nieuwe coach die zijn visie meebrengt. We zijn duidelijk stappen aan het zetten. Het is nu zaak om klaar te zijn voor 1 september wanneer de competitie start. Het bekertoernooi biedt ons een mooie kans om wedstrijden met inzet af te werken, maar uiteraard primeert de competitiestart. De komende tegenstander is voor ons een grote onbekende, maar de coach zal ons ongetwijfeld nog de nodige richtlijnen meegeven”, zo weet Brian Vercruysse.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio