Wielrennen Beloften Belgisch kampioenschap in Stabroek - Jules Hesters heeft geen al te beste herinneringen aan vorig BK Stabroek

“Massaspurt? Uitgesloten”

“Massaspurt? Uitgesloten”

Jules Hesters: “Dit Belgisch Kampioenschap is een ideale voorbereiding op het EK op de piste in Aigle.” Foto: Marc Van Hecke

Gent -

Gentenaar Jules Hesters kuste vorig jaar de straatstenen in Stabroek en haalde het einde van het BK niet. De renner die focust op het EK op de piste in Aigle lonkt ondertussen toch met vertrouwen naar de Belgische titelstrijd.

Jordi Van Dingenen spurtte zich vorig jaar in de zevende hemel in Stabroek. Van Dingenen was niets meer dan een outsider, zeker geen topfavoriet. Hij won voor favoriet Franklin Six en Stan Dewulf. Koersen bij beloften zijn met andere woorden onvoorspelbaar. Het kan dat de wedstrijd meteen in een beslissende vorm wordt gegoten. In Stabroek dragen alvast de spurters de favorietenrol.

“Veel zal afhangen van de manier waarop Lotto-Soudal U23 en Ago-Aqua Service de koers aanpakken. Het weer speelt ook een rol. Wordt het heel warm en doet de wind zijn ding, dan wordt het lastig. Hebben de topteams meteen de juiste pionnen op de juiste plaats, dan kan het dat de koers snel gereden is. Een BK blijft moeilijk te voorspellen. Ik kan verschillende scenario's bedenken. Dat van de winnaar is altijd het juiste”, zegt de renner van VDM-Trawobo, die volgend jaar voor EFC-L&R Vulsteke uitkomt.

Hesters neemt eind deze maand deel aan het EK U23 op de piste in Aigle. “Ik heb veel op de piste getraind. Dat de conditie goed is, kun je afleiden van de overwinning in Grammene en verschillende ereplaatsen. Straffe uitspraken moet je van mij echter niet verwachten. Een stek bij de eerste vijftien zou mooi zijn. Al wat beter is, vormt een deugddoende bonus. Dit BK is ook een ideale voorbereiding naar het EK toe. De gashendel nog eens goed opendraaien, kan geen kwaad. Anoniem meekoersen, is niet mijn bedoeling. Aan boord klimmen van de goede vlucht heeft ook met geluk te maken.”

“Brent Van Moer is mijn favoriet. Als die uitpakt, zullen ze over goede papieren moeten beschikken om hem terug te halen. Ik geloof nooit dat het op een massaspurt uitdraait. De kans dat men er meteen invliegt, is zeer groot. Na de eerste schifting kunnen de topteams de schade opmeten en indien nodig bijsturen.” Met Gilles De Wilde, die vorige week in Londerzeel het genoegen smaakte van een overwinning, heeft het VDM-Trawobo CT overigens nog een tweede troef op zak.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio