Mecanicien kaapt vliegtuig op luchthaven Seattle en crasht: “Joyride met fatale afloop”

Mecanicien kaapt vliegtuig op luchthaven Seattle en crasht: “Joyride met fatale afloop”

Foto: Twitter

Een 29-jarige mecanicien is vermoedelijk overleden nadat hij op de Amerikaanse internationale luchthaven van Seatle-tacoma een vliegtuig kaapte. De man steeg op, maakte enkele loopings en stortte neer op Kerton Island. Dat melden de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Er waren geen passagiers aan boord. Alle vluchten werden een tijdlang opgeschort.

In de Amerikaanse staat Washington is een vliegtuig van de maatschappij Horizon Air zonder passagiers neergestort nadat het was opgestegen zonder toestemming. Dat melden de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Het vliegtuig was opgestegen op de internationale luchthaven van Seattle-Tacoma en stortte neer ten zuiden van Washington op Kerton Island. Het toestel werd gekaapt door een 29-jarige mecanicien van de luchtvaartmaatschappij.

(lees verder onder de video)

Voorts is er weinig bekend over de identiteit van de piloot. Het toestel werd onderschept door militaire gevechtsvliegtuigen. De piloot negeerde de bevelen tot landen en crashte. De lokale sheriff benadrukt dat het niet om een terroristisch incident gaat, maar wel om “joyride met fatale afloop”. Vermoedelijk gaat het om een wanhoopsdaad.

Een getuige maakte beelden van de achtervolging: “Dat is geen oefening, dat is een vliegtuig”, klinkt het. Nog volgens getuigen maakte het toestel een looping terwijl hij achtervolgd werd oor F-35 gevechtsvliegtuigen.

Luchthaven opnieuw open

Nog volgens de BBC waren er geen passagiers aan boord. Het zou gaan om een toestel van het type Q400 van Alaska Airlines. De maatschappij bevestigt in een videoboodschap dat een mecanicien het toestel Zulke toestellen kunnen een zeventigtal passagiers vervoeren.

Alle vluchten werden een tijdlang geschrapt, maar intussen is de luchthaven terug open.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees