Patershol begint met rommelmarkt aan derde dag van de feesten

Foto: Steven Hendrix

Gent - Herauten trokken vrijdagavond door de straten van het Patershol en Oudburg, aan de Kraanlei speelde een straatmuzikant muziek van The Beatles, en de dames en heren van de Sosseteit van de Gensche Manneken Pies Twielink zongen Klokke Roeland uit volle borst. Het weer was grijs en regenachtig, waardoor de straten niet zo overvol liepen als vorige jaren, maar daar hadden ze op de binnenkoer van het Huis Van Alijn niet zoveel last van: tentjes boden bescherming aan het publiek dat naar de nieuwe vrienden van Bruno Deneckere kwam luisteren.

Ongewild kondigden wij hier eerder verkeerdelijk aan dat Roland zou meespelen, maar dat was dus fout van ons. Hadden we kunnen weten, want Roland is al langer een muzikale vriend van Bruno. Maar kijk wie er wel was: mondharmonicawonder Steven De bruyn (die muzikaal opgroeide bij Roland). De bruyn gaf de nummers van Bruno de ene keer subtiel, de andere keer compleet ongeremd maar wel gecontroleerd, met zijn mondmuziekjes een soms heel andere kleur.  De bruyn speelde ook eigen werk, we hoorden hem zelfs voor het eerst in het Nederlands zingen. 
Wie niet zong was gitarist Bart Vervaeck, die behalve gitaar ook de pedaal steel bediende. Vervaeck kan u kennen van het Gentse Compro Oro, Echoes of Zoo en het Sarah Dhondt kwartet.
De Patersholfeesten gaan zondag hun derde en laatste dag in met een grote rommelmarkt in zowat alle straten van het Patershol. Het volledige programma is terug te vinden op www.patershol.org
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio