Sint-Janscollege krijgt Oxfam-award ‘Handel Nu’ in Deinze

Sint-Janscollege krijgt Oxfam-award ‘Handel Nu’ in Deinze

Foto: LEZ

Deinze - Vorige zaterdag nam een delegatie van het Sint-Janscollege van Sint-Amandsberg de ‘Handel Nu’-award in ontvangst. Die ontvingen ze aan de Wereldlwinkel Deinze voor hun jarenlange werking rond Fair Trade. Dit jaar werden ze in het bijzonder geprezen voor hun cacao-actie. Met leerlingen uit hun Europese partnerscholen werkten ze een dag rond eerlijke handel in Deinze.

De Turkse, Hongaarse, Catalaanse en Portugese leerlingen lieten, samen met de Gentenaars, honderden mensen proeven van eerlijke handel. Ze organiseerden ook een reuze petitieactie voor eerlijke handel en versierden daarmee de plaatselijke winkel.  Dit deden de leerlingen en leerkrachten in mei, naar aanleiding van de scholenactie ‘Handel nu’, die Oxfam-Wereldwinkels, telkens naar aanleiding van de World Fair Trade Day, aanbiedt.

Begeleidende leerkracht en Deinzenaar Peter Parmentier mocht met zijn leerlingen de gedenkplaat uit de handen van voorzitter Geert ’t Kindt ontvangen. De leerlingen waren in Deinze in het kader van een vrijwilligersweek. Tijdens deze week gaan ze telkens helpen bij senioren en mensen met een beperking en knappen bij die gelegenheid allerlei klusjes op.

Met de actie ‘Handel Nu’ spoort Oxfam-Wereldwinkels elk jaar alle Nederlandstalige lagere, secundaire en hogescholen aan om een ludieke, laagdrempelige activiteit rond eerlijke handel te organiseren. De scholen die verhoudingsgewijs de meeste leerlingen (en derden) prikkelen en sensibiliseren met een originele of opvallende actie, van een eerlijke picknick over een fairtrade-manifestatie tot een levende automaat, maakt kans op mooie prijzen.

Op www.handelnu.be is het één en al creativiteit. De primus inter pares onder de laureaten waren volgens de jury die van het Sint-Amandscollege uit Gent.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio