Socialistische vakbond houdt maandag stiptheidsactie ”terwijl Homans dobbert op een roze flamingo”

Socialistische vakbond houdt maandag stiptheidsactie ”terwijl Homans dobbert op een roze flamingo”

Foto: BELGA

Brugge / Assebroek / Zeebrugge -

In Zeebrugge zullen de controleurs van de verkeersbelasting maandagochtend een stiptheidsactie houden. De actie kadert in een reeks verwittigingsacties van de socialistische vakbond ACOD tegen de aangekondigde plannen van minister Liesbeth Homans. “Terwijl minister Homans waarschijnlijk ergens ronddobbert op een roze flamingo groeit het verzet”, klinkt het in een persbericht.

Rond 10 uur zal het verkeer van en naar de haven van Zeebrugge aan een controle onderworpen worden. De ‘gedupeerden’ zullen uitleg krijgen over de redenen om actie te voeren. “Het gaat onder andere over de totale afbouw van de ziekteverlofregeling voor statutairen”, aldus algemeen secretaris Jan Van Wesemael. Daarnaast zou het voortaan bijvoorbeeld veel moeilijker zijn om statutair ambtenaar te worden. Ambtenaren zouden in de toekomst ook veel sneller ontslagen kunnen worden.

In principe gaan de onderhandelingen over de materie pas op 24 september van start. Voor de socialistische vakbond is het echter een doorn in het oog dat de plannen wel al werden aangekondigd in de pers. De reeks verwittingsacties ging eind juli van start met de bezetting van een sluis in Menen. De protestacties aan bruggen en sluizen werden enkele dagen later opgeschort door de aanhoudende hitte.

“Acod zal doorzetten tot de beslissing van de Vlaamse regering belandt waar ze hoort, in de prullenmand”, klinkt het nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees