Krijgen we voor het eerst een niet-blanke James Bond? Idris Elba en producent voeden de geruchten

Krijgen we voor het eerst een niet-blanke James Bond? Idris Elba en producent voeden de geruchten

Roger Moore, Sean Connery, Daniel Craig en… Idris Elba. Als het aan producent Barbara Broccoli ligt, zou de bekende Britse acteur gerust in de huid mogen kruipen van 007. Zij vertelde donderdag aan regisseur Antoine Fuqua dat het volgens haar “tijd is voor een James Bond die niet blank is”. En Elba? Die jut de fans van het personage maar wat graag op.

Krijgen we voor het eerst een niet-blanke James Bond? Idris Elba en producent voeden de geruchten
Idris Elba. Foto: ISOPIX

Wie wordt de volgende James Bond? Die vraag is weer helemaal trending, nadat producent Barbara Broccoli haar voorkeur kenbaar maakte aan regisseur Antoine Fuqua. “Het zal ooit gebeuren, en dan is Idris Elba mijn favoriet”, zou ze gezegd hebben aan Fuqua, zo schreef de Daily Star. Elba’s onmiskenbare klasse, ruige uiterlijk en gesofisticeerd voorkomen passen volgens de producente helemaal bij de stijl van het iconische personage van auteur Ian Fleming.

Het is niet de eerste keer dat de Britse steracteur uit de populaire serie ‘Luther’ getipt wordt als mogelijke opvolger van Daniel Craig. In 2014 werden gehackte e-mails verspreid van Amy Pascal, het toenmalig hoofd van Sony Pictures Entertainment. Daarin stond haar wens: “Idris moet de nieuwe Bond zijn.”

Of een vrouw?

De fans werden helemaal gek, toen Golden Globe-winnaar Idris Elba zondag plots zijn eigen versie van de beroemde woorden van Bond via een tweet de wereld instuurde. “I’m Elba, Idris Elba.” En dat deed de geruchtenmolen alleen maar sneller draaien natuurlijk.

Maar de acteur temperde vijf uur later het enthousiasme van zijn fans. Ook nu houdt hij het mysterieus, maar de hoop van zijn volgers daalde meteen door een nieuwe tweet. “Geloof de hype niet.”

In januari zei de ster uit Luther nog aan de producers dat ze “iets nieuws” moesten doen met de rol. “Het is tijd om een vrouw de rol te laten overnemen van 007. Een blanke, een Afro-Amerikaanse, waarom niet?” zei hij tegen de redactie van Vanity Fair.

Maar eerst: Craig

Maar voor het zover is, zullen we nog minstens één keer Daniel Craig in de rol van James Bond zien kruipen. Hij heeft ondertussen getekend voor de 25ste film in de reeks. En dat was een opmerkelijke beslissing, want drie jaar voordien zei Craig nog dat hij “liever zijn polsen zou doorsnijden” dan dat hij de rol nog één keer zou moeten spelen. De nieuwe prent staat gepland voor november 2019.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees