Gerben Thijssen is Belgisch kampioen op de weg bij de beloften

Gerben Thijssen is Belgisch kampioen op de weg bij de beloften

Foto: Marc Van Hecke

Stabroek -

Gerben Thijssen (Lotto Soudal) is zondag in Stabroek Belgisch kampioen op de weg bij de beloften geworden. Na 176,8 kilometer was de 20-jarige Limburger in een sprint met elf sneller dan Jens Reynders en Tom Verhaegen.

Van bij de start regende het aanvallen, maar niemand slaagde erin een grote kloof uit te bouwen. Na 55 kilometer koers vormde zich een omvangrijke kopgroep met 34 renners. Die dikte nog aan tot 53 man. De rest van het deelnemersveld volgde op 2 minuten. De snelheid bleef hoog en met nog 50 kilometer voor de boeg vormde zich een kopgroep met tien renners. Dat waren Abram Stockman, Angelo Van Den Bossche, Jens Reynders, Brent Van Tilborgh, Robbe Debuyck, Célestin Leyman, Gerben Thijssen, Brent Van Moer, Cédric Beullens en Lionel Taminiaux. Bij een nieuwe tempoversnelling moest Brent Van Tilborgh er voorin af. Net voor het ingaan van de slotronde van 14,2 kilometer sloten Laurens Huys en Tom Verhaegen aan.

Op 8 kilometer van de finish trokken Leyman, Debuyck en Van Moer in de aanval, maar de samenwerking was snel zoek. Leyman probeerde het dan maar alleen, maar kreeg geen vrijgeleide. De elf zouden sprinten voor de zege. In de laatste rechte lijn piloteerde Huys prfect zijn teamgenoot Thijssen perfect en die maakte het netjes af. Hij volgt daarmee Jordi Van Dingenen op als Belgisch kampioen bij de beloften.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.