Bondscoach niet ontgoocheld: “Alles gedaan wat we hadden afgesproken”

Bondscoach niet ontgoocheld: “Alles gedaan wat we hadden afgesproken”

Foto: BELGA

Bondscoach Kevin De Weert blijft een garantie op medailles. Ook nu weer keerde hij uit Glasgow terug met goud voor Victor Campenaerts en een bronzen medaille voor Wout van Aert. Ook met dat laatste resultaat kon de Antwerpenaar perfect leven. Xandro Meurisse reed dan weer de koers van zijn leven.

“Ik kan niet echt ontevreden zijn”, reageerde De Weert. “Ze hebben alles gedaan wat we hadden afgesproken. Alleen op het moment dat de groep zich vormt achter Meurisse... Je weet hoe de koers loopt, hé. In de ideale wereld had ook Jasper of Greg daar nog bij gezeten. Die groep ontstond in twee tot drie trapjes. We hadden twee man mee en één van onze kopmannen. Dan kan je moeilijk Wout zijn benen laten stilhouden en de rest erachter laten rijden.”

Het gevaar Trentin was gekend. De Weert: “Maar hij is ook niet aan zijn sterkste seizoen bezig. In Polen kwam hij een beetje boven water maar Wout is ook niet traag. En als je een podium kunt rijden, moet je ervoor gaan. Deze keer is het brons geworden. Meurisse? Zeer sterk gereden. Maar ook Dries van Gestel en Dimi Claeys waren sterk. Ook die duo-aanval van Jelle en Tosh zorgde voor het beoogde effect: paniek bij de andere teams. En de manier waarop Xandro de finale opende, was indrukwekkend. Nogmaals, we reden de koers die we wilden rijden.”

Uitblinker Meurisse

Kersvers vader Xandro Meurisse glom van trots na zijn zesde plaats. “Het was mijn taak om op vier ronden van het einde de echte finale te openen”, reageerde de renner van Wanty Group Gobert. “Toen ik zag dat er een groep achter mij kwam, werd de situatie ideaal. We liepen al snel uit tot boven de minuut.”

In de slotronde werd de kopgroep nog opgeschrikt door een valpartij. “Lammertink ging net iets te snel door de bocht en haakte in de afsluiting. Ik ging er vol overheen. Toch kon ik nog terugkeren en heb ik Wout gevraagd wat ik moest doen.”

Het grote publiek kende Meurisse niet al te goed. “Ik ben nochtans aan een goed seizoen bezig en was al blij met mijn selectie. Deze prestatie is nog maar eens de bevestiging dat het goed gaat met mijn carrière.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.