Greg Van Avermaet steekt zijn ontgoocheling niet weg: “Dit was een doel”

Greg Van Avermaet steekt zijn ontgoocheling niet weg: “Dit was een doel”

Foto: BELGA

Geen Europese titel voor Greg Van Avermaet. De Hammenaar liet de juiste vlucht vertrekken en zat daarna gevangen in het ploegenspel. “Ja, ik ben ontgoocheld. Deze wedstrijd was immers een doel.”

Regerend olympisch kampioen Greg Van Avermaet was niet naar Glasgow afgezakt voor een nevenrol. De Oost-Vlaming wilde de trui maar liet zich verrassen toen Van Aert en co wegreden uit het peloton. “Dit is een gemiste kans”, klonk het. “Ik heb mij na de Tour goed verzorgd, onder meer met het oog op deze wedstrijd. Dan is het logisch dat je ontgoocheld bent als het resultaat niet is wat je ervan verwachtte. Dat is normaal voor een sportman. Dit was een doel en het is door omstandigheden tegengevallen.”

Van Avermaet vond niet dat hij een fout had gemaakt. “Ik was de man voor de twee laatste rondes. Toen Van Aert ging, was het nog vijftig kilometer. Dat was vroeg maar door de omstandigheden was het wel de juiste vlucht. Het was moeilijk om de juiste beslissing te nemen. Ik zat niet ver toen Wout versnelde maar besloot niet te reageren. Als ik daar reageer en alles komt samen, dan heb ik niets meer over voor de slotronde. Ach, we hebben de wedstrijd goed gecontroleerd en pakken brons. IK ben echt blij voor het eam. Slechts brons? Neen! Als ik er vooraan bij ben, ben ik ook niet zeker van de zege. Wout? Hij bewijst nog maar eens wat voor een talent hij is, ook op de weg.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.