Code geel en noodnummer geactiveerd, maar Noodweer Benelux denkt daar anders over

Code geel en noodnummer geactiveerd, maar Noodweer Benelux denkt daar anders over

Bij Noodweer Benelux vinden ze het opmerkelijk dat de overheid alle registers weer opentrekt voor het onweer dat we maandag mogelijk over ons heen krijgen. Er is code geel en het noodnummer 1722 is geactiveerd, maar volgens de in noodweer gespecialiseerde website is dat wat overdreven bij hevige regenval. “Maar een waarschuwing te veel is beter dan één te weinig”, zegt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.

Volgens het KMI wordt maandag een uitzonderlijk slechte dag in de prachtige zomer die we tot dusver gekregen hebben. Heel de dag, tot laat ’s avonds, is er kans op donder, bliksem en hagel. Daarom geldt code geel en wordt het noodnummer 1722 geactiveerd, waar mensen naar kunnen bellen bij niet-dringende schadegevallen.

LEES OOK. Noodnummer geactiveerd: KMI waarschuwt voor 24 uur lang code geel, rukwinden en hagelbuien

Noodweer Benelux, de weersite gespecialiseerd in onweer, vindt die beslissing opmerkelijk. “Frappant dat een noodnummer wordt geactiveerd voor maandag 13 augustus voor enkele pittige buien met een lokale donderklap”, post het op Twitter. “Voorlopig houden wij het bij Noodweer Benelux op een dipje in deze zomer van 2018.”

Nicolas Roose van Noodweer Benelux benadrukt dat hij begrip heeft voor de beslissing van het KMI. “Een waarschuwing te veel is beter dan een waarschuwing te weinig”, aldus Roose. Hij nuanceert wel dat het niet noodzakelijk altijd nodig is om een waarschuwing uit te sturen bij hevige regenval.

Corrigeer

IN HET NIEUWS