40e Antiek & Rommelmarkt in Grammene

38 jaar lang organiseerde de Gezinsbond van Grammene de wijd vermaarde Antiek- & Rommelmarkt in Grammene. Vorig jaar werd die taak overgenomen door RTPvzw/Hobby Club uit Deinze. Op woensdag 15 augustus doen zij dat voor de tweede keer. De Gezinsbond blijft aanwezig op de rommelmarkt met een eet- en drankstand.

Voorzitter Eddy De Dapper: ‘Net als vorig jaar wordt het voetbalveld niet meer gebruikt. De uitbreiding over de brug van de Brugstraat richting Machelen was een succes en wordt behouden. Wij gaan ook verder op de Oude Heirbaan in de richting van Gottem.  In de richting van de spoorweg begint de markt aan de splitsing Oude Heirbaan/Koffiebeekstraat/Grijsbulckstraat.

Parking

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden. Die zullen nog beter aangeduid worden met doeken op nadarhekkens naast de bekende kleinere bordjes.

In Machelen kan je parkeren in de Vaartstraat. Via het wandelpadje kom je dan onmiddellijk op de rommelmarkt.  In de Brugstraat is er fietsparking en plaats voor een beperkt aantal wagens.  De bewoners van de Grammenestraat, Overmeersstraat en Leimeersstraat kunnen te allen tijde over de brug aangezien er op de brug steeds één kant vrij blijft in geval van nood. Zo kunnen ze van Leie Linkeroever naar Leie Rechteroever en zo via de Vaartstraat naar Machelen.

In Gottem is er parking op de hoek Donkerstraat en Mandelweg.

In Grammene zijn er op de Oude Heirbaan vlak voor de spoorweg en in de Verlorenhoek diverse parkeermogelijkheden. Er is ook nog een reserveparking achter de kerk van Grammene, die bereikbaar is via de Koffiebeekstraat. 

Voor bezoekers met de fiets is er een fietsparking achter zaal Leiezicht in Grammene en op de hoek van de Warandestraat met de Oude Heirbaan. Mindervaliden beschikken over een strook parking in de Koffiebeekstraat aan de kerk van Grammene.

Wegomlegging

Er is een wegomlegging voorzien voor het doorgaand verkeer van de N35 via Westaarde – Kouter – Tieltsesteenweg – Dentergemstraat – Gottemstraat en Varingstraat.

Hier en daar is er eenrichtingsverkeer. Dat is het geval in delen van de Verlorenhoek, Landuytstraat, Grijsbulckstraat, Spoorwegstraat, Donkerstraat en Molenweg.

Foodtrucks

Er zal een ruime diversiteit van foodstanden zijn, van friet over BBQ- worsten, hamburgers tot wafels en oliebollen. Er is een nieuwe food- en drankzone aan Doe Het Zelf Verbeke.

Standhouders kunnen inchecken in zaal De Vlasschuur in de Ardeense Jagerstraat in Gottem vanaf 20 u op 14 augustus en tot 9 u op 15 augustus. Je kan op voorhand inschrijven via www.hobby13.be/nl/beurzen . Je betaalt voor jouw standplaats €1,5 per lopende meter vooraf of €3 de dag zelf.

Wie nog bijkomende info wil kan mailen naar info@hobby13.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio