Verschillende bestuurders lopen tegen de lamp bij verkeers- en snelheidscontrole in Bilzen, Hoeselt en Riemst

Verschillende bestuurders lopen tegen de lamp bij verkeers- en snelheidscontrole in Bilzen, Hoeselt en Riemst

Foto: BELGA

Hoeselt / Bilzen / Riemst -

Tijdens de nacht van zaterdag 11/08/2018 op zondag 12/08/2018 voerde de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst een verkeerscontrole uit in combinatie met een snelheidscontrole. Verschillende bestuurders liepen tegen de lamp.

Eerst werden tien voertuigen tegengehouden wegens overdreven snelheid in Vroenhoven op de Burgemeester Marresbaan. Deze bestuurders legden allen een negatieve ademtest af.

Daarna werd een verkeerscontrole uitgevoerd in het centrum van Bilzen.Er werd ook een snelheidscontrole gedaan op de Taunusweg in Bilzen. Bij de controles werden achttien bestuurders onderworpen aan een ademtest. Elf voertuigen werden onderschept nadat ze geflitst waren. Hiervan werden drie bestuurders betrapt op een overdreven snelheid: respectievelijk 134, 120 en 138 km/uur waar slechts 70 was toegelaten. De bestuurder die 138 km/uur reed blies bovendien positief. De drie rijbewijzen werden ingetrokken voor vijftien dagen. Verschillende bestuurders legden bovendien een positieve ademtest af: hun rijbewijzen werden ingetrokken voor zes of vijftien uur.

In de Brugstraat werd een bestuurder aangetroffen op een parking voor mindervaliden, zonder dat hij in het bezit was van een parkeerkaart voor personen met een handicap. Hij kreeg 6 uur rijverbod en een boete voor het parkeren op een plaats voor mindervaliden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio