VIDEO. Buurtkinderen wachten urenlang in de regen om ‘hun’ Europees kampioen Koen Naert te verwelkomen

Oostkamp -

Kersvers Europees kampioen marathon Koen Naert is gisteren als een held onthaald in de Patersonstraat in Moerbrugge. Sommige kinderen wachtten urenlang in de regen om hem een handtekening te vragen. “Maar als fans hadden we het er voor over.”

Mauro Dewitte (11), zijn broer Jenthe (8) en Boris Dehaemers (11) uit de Gevaertsestraat hadden er gisteren heel wat voor over om Europees kampioen marathon Koen Naert als eersten te feliciteren bij zijn thuiskomst. De vrienden ondernamen zondagavond al een eerste poging, maar vernamen toen dat hun held pas maandag zou terugkeren.

Daarom stonden ze gisteren al van 12 uur opnieuw op post aan het huis van de kampioen in de Patersonstraat. Rond halfzes gisteravond werd hun geduld beloond. “We hebben zelfs regenbuien moeten trotseren, maar als echte fans hadden we het er zeker voor over”, lachen ze. Tot hun spijt konden de jongens zondagmiddag niet live volgen hoe hun idool op weergaloze wijze goud pakte in Berlijn. “We moesten toch wel voetballen zeker”, zuchten ze. “Maar we hebben gelukkig achteraf de beelden gezien. Het was echt ongelofelijk.”

Belgische driekleur

Koen Naert is uit Ledegem afkomstig, maar kwam in maart 2016 met zijn vrouw Elise Cappelle en zoontje Finn (1,5 maand) in Moerbrugge wonen. Heel wat buren zijn intussen fan geworden van de 28-jarige atleet, die tot drie jaar geleden nog werkte als verpleger in het Brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Om hem een warm welkom in eigen straat te bieden, versierden heel wat buren hun gevel met de Belgische vlag of tricolore ballonnen. Aan Koens woning plaatsten ze een groot spandoek.

Bij zijn aankomst gisteravond nam Koen ruimschoots de tijd om met de opgedaagde buren een praatje te slaan en handtekeningen uit te delen. “Sinds mijn overwinning word ik een beetje geleefd, hé”, lacht Koen. “De aankomst in Zaventem – met een uur vertraging – was echt overweldigend. Ik ben het niet gewoon om zoveel aandacht te krijgen.”

Samen op reis

Na de hectische toestanden op de luchthaven was het voor Koen zichtbaar een verademing om thuis te komen. “We wonen hier echt enorm graag”, lacht hij. “Iedereen is hier zo vriendelijk. Onze dichtste buren zijn heel goede vrienden en we gaan trouwens binnenkort samen op reis naar de Dordogne-streek in Frankrijk.”

Of hij volgend jaar deelneemt aan het WK marathon in de Qatarese hoofdstad Doha weet Koen nog niet. “De kans is eerder klein”, zegt hij. “De marathon wordt er 's nachts gelopen en dat spreekt mij niet aan. Maar die beslissing wordt later genomen. Nu wil ik eerst rust nemen en tijd doorbrengen met mijn vrouw en zoontje. En allereerst ook een lekker pak friet eten. Ik moet immers dringend drie kilo bijkomen”, besluit de kampioen lachend.

De gemeente Oostkamp is van plan om Koen Naert te huldigen. Maar een concreet tijdstip is nog niet vastgelegd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees