Victor Campenaerts mikt op leiderstrui in BinckBank Tour: “Ik ben nog beter dan op het EK”

Victor Campenaerts mikt op leiderstrui in BinckBank Tour: “Ik ben nog beter dan op het EK”

Foto: AFP

Vandaag vindt in het Nederlandse Venray de sleutelrit van de BinckBank Tour plaats. De tijdrit van 12,7 kilometer telt veertien bochten en staat hoog op het verlanglijstje van Victor Campenaerts. De Europese kampioen tijdrijden van Lotto-Soudal rijdt voor de gelegenheid op een nieuwe tijdritfiets en verwacht nog beter voor de dag te komen dan in Glasgow.

“Op het EK had ik geen wedstrijdritme in de benen, enkel een hoogtestage van vier weken in Livigno. Door die paar extra wedstrijddagen zou ik nu nog moeten beter zijn. Als ik de tijdrit zou winnen, zal ik ook alles op alles zetten op de eindzege”, zegt Campenaerts, die met de aankomst van woensdag in zijn Antwerpen nog een extra motivatie heeft voor het grijpen van de leiderstrui.

Net zoals in Glasgow moet Campenaerts rekening houden met zijn goeie vriend Yves Lampaert. De Belgische kampioen op de weg werd vierde in de EK-tijdrit en voelt zich ondanks de Tour en een pak criteriums in de benen nog fris genoeg om een topprestatie neer te zetten. Ook zijn Quick Step-ploegmaats Niki Terpstra en Maximilian Schachmann zijn kandidaat-winnaars, net als Michael Matthews (Sunweb), Luke Durbridge (Mitchelton-Scott), Stefan Küng (BMC), Jos van Emden (LottoNL-Jumbo), Mads Pedersen en Ryan Mullen (beiden Trek-Segafredo).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.