Mathieu van der Poel gaat vanaf 2020 minder crossen: “Nog een tiental wedstrijden per winter”

Mathieu van der Poel gaat vanaf 2020 minder crossen: “Nog een tiental wedstrijden per winter”

Foto: Photo News

Het Nederlandse tijdschrift Helden publiceerde in haar jongste editie een interview met Mathieu van der Poel. De 23-jarige Nederlander praat er onder meer over zijn toekomst. Die situeert zich na de Spelen van Tokyo (2020, red) niet langer in het veld.

Mathieu van der Poel is een fenomeen, weten ze ook in Nederland. Nationaal kampioen op de weg, in het veld en op de mountainbike en in al die disciplines ook mondiaal een topper, getuige zijn zilveren medaille afgelopen zondag op het EK in Glasgow. Van der Poel ligt onder contract bij de broers Roodhooft en gaf recent nog aan zijn contract te hebben verlengd tot 2023. “Ik heb geen behoefte om van ploeg te veranderen”, aldus Van der Poel in het interview. “Ik zit goed bij Corendon-Circus.”

Van der Poel werd wel benaderd, geeft hij toe, onder meer door Team Sky. Maar hij blijft zijn Belgische werkgever trouw. “De komende jaren combineer ik het veldrijden met mountainbiken en de weg. Na de Spelen van Tokyo zal ik blijven veldrijden, maar dan beperk ik het, denk ik, ook tot een stuk of tien crossen per jaar. Zoals het er nu naar uitziet, zal ik me dan meer op de weg concentreren.”

Vader Adrie zou zijn jongste zoon in Tokyo al graag op de weg bezig zien. Mathieu denkt daar anders over. “Ik vind mezelf jong genoeg om daarna die overstap te maken.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.