Tragedie in Italië: snelwegbrug stort in

“Iedere keer we over die brug reden, hield ik mijn hart vast. Je hoorde ze kraken van het roest”: Vlamingen getuigen

“Iedere keer we over die brug reden, hield ik mijn hart vast. Je hoorde ze kraken van het roest”: Vlamingen getuigen

Ondernemer Erik Wood: “Ieder keer we over die brug reden, hield ik mijn hart vast.” Foto: RR.

Er vielen zeker 35 dodelijke slachtoffers nadat een brug nabij de Italiaanse havenstad Genua dinsdagmiddag instortte. “Ik kom er al jaren en ieder keer we over die brug rijden, hou ik mijn hart vast”, vertelt Erik Wood aan Het Nieuwsblad. “Het scheelde geen haar of we waren vandaag over die brug gereden”, aldus de Vlaamse Jerney die momenteel met vakantie in Genua is.

OPROEP. Verblijft u momenteel in Genua? Of was u getuige van de instorting? Laat het ons weten via oproep@nieuwsblad.be.

De beelden liegen er niet om: de ravage is enorm. Om een voorlopig nog onbekende reden is dinsdag kort voor de middag de Morandi-brug ingestort, vermoedelijk was de structuur uit de jaren 60 volledig versleten en is de brug daarom ingestort. “Ik kom er al jaren”, vertelt de Vlaamse ondernemer Erik Wood aan Het Nieuwsblad, “en ieder keer we over die brug moeten gaan, hou ik mijn hart vast. Die grote metalen palen… vreselijk, die zijn helemaal verroest. De vijzen die het gevaarte bij elkaar moeten houden, steken er half uit en zijn ook volledig verroest.”

VIDEO. Hallucinante beelden: moment waarop brug in Genua instort

Erik reed eind juni nog over de brug. “Het is intussen traditie dat we onze vakantie afsluiten in Portofino. Dat is het Monaco van Italië en daar is de infrastructuur piekfijn in orde, maar om er te geraken… Jaarlijks rij ik zo’n 35.000 km voor mijn job, maar zo krakkemikkig... dat zie je nergens in Europa. Die brug kraakt zelfs als je erover rijdt.”

“Normaal vandaag gepasseerd”

De Vlaamse Jerney is momenteel met vakantie in Genua. “We wilden vandaag een waterpark bezoeken, maar om naar daar te gaan, moesten we over die brug rijden. Gelukkig hebben we onze plannen moeten wijzigen door het slechte weer. Anders zaten we rond het tijdstip van de ramp op die brug ”, klinkt het.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees